Bekijk hier de eerste beelden van ‘De Expeditie: Groenland’

Op Streamz kan je vanaf vandaag kijken naar een gloednieuw programma: De Expeditie: Groenland. Daarin ondernemen acht bekende Vlamingen een loodzware tocht van 164 kilometer op het ijskoude Groenland.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen.

164 kilometer

De tocht die ze ondernemen op Groenland is de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van het land. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt. Tijdens de tocht zijn ze volledig zelfvoorzienend en moeten ze onder andere zelf hun kamp bouwen en sneeuw smelten om te kunnen drinken en eten.

In de eerste trailer van De Expeditie: Groenland zien we hoe het humeur van de deelnemers heel snel van vrolijk tot ontmoedigend gaat. Ze worden namelijk geconfronteerd met hun limieten en moeten daar ver over gaan om de tocht tot een goed einde te brengen. Het wordt een ware uitputtingsslag, zowel emotioneel als fysiek. Toch wordt het ook een unieke ervaring in een prachtige ongerepte natuur

Bekijk hier de trailer van De Expeditie: Groenland:

De Expeditie: Groenland is vanaf vandaag te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...