‘De Expeditie: Groenland’: Joris Hessels en Tine Embrechts blikken terug op avontuur

Sinds deze week kan je op Streamz kijken naar De Expeditie: Groenland. Daarin wagen acht bekende Vlamingen zich aan een gruwelijke en loodzware tocht in het ijskoude Groenland. Een enorm avontuur dus, maar ook heel hard afzien. En dat zorgt ervoor dat Tine Embrechts en Joris Hessels toch enigszins verschillend terugblikken op de tocht.

In De Expeditie: Groenland ondernemen de acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt. Tijdens de tocht zijn ze volledig zelfvoorzienend en moeten ze onder andere zelf hun kamp bouwen en sneeuw smelten om te kunnen drinken en eten. In de trailer van het programma konden we al zien hoe dat zorgt voor heel wat wisselende emoties bij de deelnemers.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen.

De Tafel van Gert

Joris Hessels en Tine Embrechts waren maandagavond te gast in De Tafel van Gert om te spreken over hun avontuur. Daarbij kregen de twee van Gert Verhulst ook de vraag of ze de tocht nog eens zouden doen. “Ja, ik zou het onmiddellijk weer doen”, klinkt het bij Tine Embrechts. “Het was het meest vreselijke, maar ook het meest mooie dat ik ooit gedaan heb.”

“Ik niet, ik zou iedereen afzetten aan de luchthaven, maar ik denk niet dat ik opnieuw zou meegaan”, zegt Joris Hessels. “Dat was verschrikkelijk. Eén keer, maar nooit meer. Ik had het voor geen geld van de wereld willen missen, maar ik heb ook serieus gevloekt.”

Bekijk hier het fragment van Joris Hessels in De Tafel van Gert:

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...