De ‘lachend kakske’-emoji betekent eigenlijk iets anders … en je moet er twintig jaar voor teruggaan in de tijd

De ‘lachend kakske’-emoji betekent eigenlijk iets anders … en je moet er twintig jaar voor teruggaan in de tijd

Iedereen gebruikt in één of andere gesloten chat weleens stiekem het lachend kakske of de poop emoji. Het icoontje is gewoon lollig en wordt gebruikt om op een mopje te reageren. Maar nu blijkt dat het lachend kakske eigenlijk een héél andere betekenis heeft. En daarvoor moeten we zo’n twintig jaar terug in de tijd gaan.

Reddit-gebruiker Creveth heeft een unieke hobby: html-codes van emoji’s opzoeken. Hij heeft ook de geheime identiteit achter het schattige drolletje ontdekt. Zo is de code van deze emoticon :hankey:.

Een keutel met magische krachten

Iedereen, die een beetje vertrouwd met South Park is, kent het vrolijke drolletje Mr. Hankey The Christmas Poo nog uit de beginperiode van de tekenfilmreeks. Hij verschijnt enkel tijdens de kerstperiodes en heeft magische krachten waarmee hij Stan, Kyle, Kenny en Cartman al meermaals de nood uit hielp.

Zo vervoerde hij onze grofgebekte vriendjes al met een drollentrein, de Poo-Choo Express

MTV Networks

… per Helicrapter

MTV Networks

… en met een Seven Turdy Seven.

MTV Networks

Een nieuwe toekomst voor de poop emoji

Dus wat hebben we vandaag geleerd? Het lachend kakske weerspiegelt een kerstgodheid, niet een mopje. Voortaan gebruiken we het kakske dus enkel nog om ‘Vrolijk kerstfeest’ te wensen, en niet meer om met mopjes te lachen!

iStock

Gesponsorde artikelen