De meest afgelegen plekken ter wereld

Ooit al eens gehoord van Angle Inlet? Een klein dorpje gelegen in Minnesota waar kinderen in de winter naar school gaan op hun sneeuwscooter en met hun boot in de zomer. Over verwende nesten gesproken. Deze 2 zijn waarschijnlijk meteen ook de enige reden waarom iemand in zo’n afgelegen gebied zou willen wonen.6 plaatsen die je niet wist dat bestonden maar waar nog degelijk mensen wonen.

Alert, Canada

Dit kleine stadje ligt op het puntje van het Nunavut territorium in Canada op zo’n 500 miles onder de Noordpool. In het stadje Alert wonen slechts 5 mensen en is één van de meest verraderlijke en afgelegen plekken ter wereld.Alert bevindt zich in de Noordelijke IJszee waar de temperaturen kunnen dalen tot -40°C en net omdat het zo dicht bij de Noordpool ligt leven de inwoners van Alert tijdens de zomer 24 op 24 in complete duisternis en vice versa tijdens de zomermaanden. Gezellig.

Tristan da Cunha

Gelegen in de Atlantische Oceaan en bestaat uit verschillende kleine eilandjes. Het wordt beschouwd als de meest afgelegen plek op aarde. De eilandjes worden omsingeld door rotsen, heuvels en wilde waters waardoor het eiland enkel bereikbaar is per boot. De dichtstbijzijnde buurlanden zijn Zuid-Afrika en het Latijns-Amerikaanse continent die op zo’n 1700 en 2000 mijlen verwijderd liggen.Hoe afgelegen deze plek ook mag zijn, de dag van vandaag kan je iedereen bereiken via internet. Dat is bij de 271 inwoners van deze eilandengroep dan ook niet anders. Dankzij satellieten beschikken ook zij over tv- en internettoegang. Als dat laatste hier plat ligt vanwege een panne hebben ze nog altijd een postduif als backup plan.

Motuo County, China

Diep in het autonome Tibetaanse gebied van China ligt Motuo County. Een van ’s werelds meest geïsoleerde plekken, volledig afgesloten van omringende steden. Pogingen tot het creëren van een weg dat naar Motuo County leidt zijn tot nu toe steeds onsuccesvol gebleken vanwege het heuvelachtige landschap dat trouwens constant te kampen krijgt met modderstromen en lawines.De enige manier om  dit gebied te bereiken is door een bevroren route te doorkruisen pal door de Himalayas en vervolgens het oversteken van een hangbrug. Volgens sommige is deze plek zeker de moeite waard aangezien het één van de weinige plaatsen op aarde is waar de natuur nog zo onaangetast is gebleven en dus voor waanzinnig mooie beelden zorgt. Los van de modderstromen wel te verstaan.

McMurdo Station, Antarctica

Gelegen op de bodem van de wereldkaart. Ook al kent Antarctica geen permanente bewoners, het is wel de thuisbasis voor verscheidene onderzoekers en wetenschappers. Het McMurdo Station dat zich in het noorden van deze gigantische ijsplek bevindt wordt thuis genoemd door ongeveer 1200 wetenschappers. Ondanks het feit dat het zo ver ligt van de effectieve bewoonde wereld zijn er in McMurdo 3 landingsbanen.

Ittoqqortoormiit, Greenland

De naam uitspreken is niets vergeleken met hier effectief te wonen. Het stadje, samen met haar 500 inwoners, is gelegen aan de oostkust van Groenland, net ten noorden van IJsland. Groenland is die plek met al dat bevroren ijs, dus het water dat de stad omringt is vrijwel heel het jaar door bikkelhard waardoor het onmogelijk is Ittoqqortsomething te bereiken per boot. Er is wel een superkleine luchthaven maar veel vliegtuigen zal je hier niet vinden. Misschien dat Ryanair hier wat aan kan doen? Het merendeel van de bevolking leeft nog steeds van de jacht en vis. IJsberen en walvissen zijn dan ook meteen de 2 diersoorten waar het meest op wordt gejaagd. Jammie.

Angle Inlet, USA

Last but not least, dit boerengat in de US of A.Gelegen in Minnesota en met haar 150 inwoners is dit dorpje enkel bereikbaar vanuit Canada. Studenten gaan er naar school met hun sneeuwmobiel in de winter en hun boot in de zomer omdat de afstand tussen de school en de stad veel te groot is. Over verwende nesten gesproken.