De meest crazy complottheorieën over het verdwenen vliegtuig

Aliens hebben het toestel in hun handen (of tentakels), er is een tweede Bermudadriehoek, of nog erger: Noord-Korea heeft het vliegtuig gekaapt! Vlucht MH370 van Malaysia Airlines is nu al vijf dagen spoorloos. Sommige mensen menen toch al te weten wat er precies gebeurd is. Hier zijn de 8 gekste complottheorieën rond de verdwijning van het vliegtuig.

1. Aaaaah, aliens!

Dit is waarschijnlijk een van de meest geflipte theorieën rond de verdwijning van vlucht MH370. Sommige mensen geloven in een ontvoering door aliens. “Er zijn nog geen brokstukken gevonden, dus dit moet absoluut het werk zijn van een nieuwe kracht op onze aarde die vliegtuigen uit de lucht kan plukken zonder enig spoor na te laten.” Scary shit dus, maar we zullen deze theorie toch nog maar even aan de kant laten.

2. Of moeten we de elfen verdenken?

Elfen, wij zien ze meestal als vredelievende wezens, maar we weten ook dat ze niet bestaan. Een Maleisische sjamaan beweert echter bij hoog en bij laag dat elfen achter de verdwijning van vlucht MH370 zitten. Straffer nog, hij heeft het met zijn eigen ogen zien gebeuren. Met zijn verrekijker van bamboe speurde de sjamaan zondag de hemel af en zag hij hoe het verdwenen vliegtuig “boven het land van de elfen zweeft”. Leuk geprobeerd, maar dan lijkt het ons waarschijnlijker dat aliens achter de verdwijning zitten.

3. Lost

Op naar de volgende compleet van de pot gerukte theorie. Volgens sommigen gaat het gewoon om een publiciteitsstunt van Hollywood. De hele verdwijning is in scène gezet om een remake van de serie Lost te promoten. Ok, toegegeven, in de filmwereld durft men soms ver te gaan om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen, maar dit zou wel heel smakeloos zijn.

4. Noord-Korea, geef dat vliegtuig terug

Er zijn nog geen brokstukken gevonden, dus laten we er even van uitgaan dat vlucht MH370 niet gecrasht is. Volgens sommigen heeft Noord-Korea het toestel gewoon gekaapt en veilig laten landen in Pyongyang. In 1969 haalden de Noord-Koreanen al eens zo een stunt uit. Toen werd een Zuid-Koreaans vliegtuig met 50 mensen aan boord gekaapt door een Noord-Koreaanse agent. Het toestel werd naar Noord-Korea gevlogen en de passagiers werden twee maanden gegijzeld. Kim Jong-un, we wachten op een verklaring!

5. Of moeten we vlucht MH370 in Vietnam gaan zoeken?

Zaterdag werden er oliesporen nabij de kust van Vietnam opgemerkt. Hoewel onderzoekers al snel aangaven dat de sporen niet van het vermiste vliegtuig afkomstig waren, hadden sommige mensen toch een andere verklaring.Terroristen hebben het vliegtuig gekaapt en zijn ermee op een verlaten vliegveld in Vietnam geland. Daar bereiden de kapers zich voor om het toestel later in een 9/11-achtige aanval te gebruiken.

6. Onzichtbaarheidsmantel

Als kapers het vliegtuig naar een afgelegen vliegveld brachten, moeten ze ook een manier hebben om het immens grote toestel te verstoppen, toch? Wel, blijkbaar bestaat er technologie waarbij een vliegtuig onzichtbaar kan gemaakt worden, zowel voor de radar als voor het menselijke oog. Misschien was Harry Potter wel aan boord?

7. Tweede Bermudadriehoek

We kennen ze allemaal wel, de verhalen van schepen en vliegtuigen die door deze meetkundige figuur in de Atlantische Oceaan zijn opgeslorpt. Wat als er nu gewoon zo een tweede driehoek zou zijn, maar dan boven de Zuid-Chinese Zee, waar vlucht MH370 spoorloos verdween? Op Twitter zijn er alvast een paar adepten die de theorie op de kaart vastlegden.

8. We kunnen niets uitsluiten, zelfs verzekeringsfraude niet

Straffe uitspraak van de Maleisische politiechef, Khalid Abu Bakar. “Misschien had iemand aan boord van het vliegtuig een supergrote levensverzekering afgesloten en wilde hij dat zijn nabestaanden daarvan zouden profiteren. We sluiten geen enkele mogelijkheid uit.” Als je bereid bent om 239 mensen mee de dood in te sleuren, moet dat wel een heel forse levensverzekering zijn.

Dat deze theorieën geen waarheid zullen worden staat wel vast, maar wat er dan wel met de inzittenden van vlucht MH370 gebeurde, blijft een raadsel. We zullen pas meer weten als het vliegtuig wordt teruggevonden, maar ondertussen blijven de complottheorieën op het web als paddenstoelen uit de grond schieten.

Bron: The Daily Beast, The Hindustan Times