‘De Mol’: Doos van Pandora is terug! Zo ging het er in seizoen 8 aan toe

De Mol is terug! En in de eerste aflevering stonden er ons al verschillende verrassingen te wachten. Zo maakten we kennis met de verdubbelaars en moesten we afscheid nemen van een vroege favoriet. Maar helemaal op het einde stond ons misschien nog wel de grootste verrassing te wachten, want er spoelde een oude bekende aan in Sicilië.

Net nadat we in de eerste aflevering van De Mol afscheid moesten nemen van onze nieuwe favoriete Gullegemnaar, verscheen er een oude bekende: de doos van Pandora. Wie de vorige seizoenen van De Mol gezien heeft, weet natuurlijk wat die betekent en vooral wat erin te vinden is. Maar voor wie het vergeten is, frissen we graag nog eens jullie geheugen op.

Doos van Pandora

In het achtste seizoen van De Mol maakten we kennis met de doos van Pandora. In die doos zat de naam van de mol. En voor twee uur lang was deze gewoon open. Alles wat de kandidaten moesten doen, was uit hun kamer glippen op een onmenselijk uur en in de kist kijken en ze zouden het antwoord op dé vraag van De Mol weten. De opdracht was geïnspireerd op de Griekse mythe van de doos van Pandora. Pandora kreeg een doos (eigenlijk een vat) cadeau van Zeus, in die doos zaten alle ongelukken van de wereld opgeborgen. Wanneer de doos gesloten bleef, konden de ongelukken niemand treffen. Maar op een dag werd Pandora te nieuwsgierig en opende ze de doos, waardoor alle ongelukken zich verspreidden over de aarde.

In seizoen 8 van De Mol kregen we dus hetzelfde verhaal. De doos kon hét verlossende antwoord geven, maar er hing wel wat aan vast. De groep kon namelijk 2.000 euro verdienen als de kist gesloten bleef. Die zouden ze verliezen als iemand de kist opende. Daarbovenop zouden er ook nog “ernstige consequenties” vasthangen aan het openen van de doos. De doos bleef uiteindelijk gesloten, waardoor we (voorlopig) niet weten wat de consequenties hadden geweest.

Dubbele bodem

Het klinkt natuurlijk wel iets te makkelijk om gewoon een doos te openen en op slag de winnaar van De Mol te zijn. Maar zo simpel was het dan ook niet. De naam van de mol lag namelijk niet zomaar in de doos. Je moest een plankje uit de zijkant van de doos nemen, dat andersom weer in de doos steken en dan opende er een geheim luikje onderaan de doos. Daarin lag dan een briefje met de naam van de mol, Alina.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of de naam op dezelfde manier in de doos zal zitten, want dan zullen kandidaten die goed opgelet hebben tijdens het achtste seizoen alvast makkelijker de naam van de mol kunnen vinden.

Bekijk hier hoe het met de Doos van Pandora afliep in seizoen 8:

Zo keerde de Doos van Pandora terug in seizoen 12:

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol. Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2024: Alle hints en tips’.

Meer
Lees meer...