De mol is ontmaskerd na spannende finale

Na acht weken mysterie is de mol eindelijk bekend. In de laatste aflevering van het elfde seizoen van De Mol waagden de drie finalisten zich aan een nieuwsuitzending en brachten ze een dag door in een afgesloten ecosysteem. Maar het beste moment van de aflevering kwam natuurlijk op het einde: de ontmaskering van de mol.

Het zit er alweer op. Het elfde seizoen van De Mol was vanavond aan z’n sluitstuk toe, waarin we te weten kwamen wie de mol is. Deze week dus geen verdenkingen, maar wel nog een overzicht van de fijne laatste opdrachten van het seizoen.

Opdracht 1: Het nieuws

De mol finale opdracht 1
Play4

Voor de eerste opdracht van de finale moesten de kandidaten meewerken aan een nieuwsuitzending. Toos en Lancelot gingen een reportage maken over de 5.000ste cactus die verplaatst werd en Commy was verantwoordelijk voor het weerbericht.

Toos en Lancelot moesten drie verschillende taferelen van de cactus vastleggen. Ze moesten tonen hoe de cactus uit de grond werd gehaald, hoe de cactus vervoerd werd en hoe hij opnieuw gepland werd. Elke fase was zo 500 euro waard. Maar om die beelden te maken, moesten ze de juiste locatie wel bereiken. En daarvoor moesten ze bloopers van livereportages kunnen voorspellen. Als ze daarbij voor het juiste antwoord gingen, kregen ze de juiste richting, was hun antwoord fout, dan gingen ze ook de foute richting uit en misten ze dus de beelden.

Commy moest zich ondertussen voorbereiden op het weerbericht. Tijdens haar voorbereiding moest ze daarbij raden waar ze stond. Op de greenkey achter haar werd een locatie getoond, maar die kreeg Comfort zelf niet te zien. Door geluidssignalen kwam ze te weten of ze in de goede richting dacht. Als ze binnen de tijd kon zeggen waar ze was, leverde dat 500 euro op.

Later moest Commy live het weer presenteren, daarbij moest ze de autocue volgen, maar daaruit ontbreken enkele woorden. Die woorden kon ze op een klein schermpje onder de autocue achterhalen, maar dat moest ze natuurlijk wel snel genoeg doen. Voor elk juiste woord kon ze hier 500 euro verdienen. Tijdens het liveweerbericht was er ook een taak weggelegd voor Lancelot. Hij was verantwoordelijk voor het geluid en moest ervoor zorgen dat de microfoon buiten beeld bleef. Als de microfoon wel in beeld kwam, ging er 500 euro van de inzet verloren.

  • Totaal te verdienen: 3.500 euro
  • Verdiend: 1.000 euro

Opdracht 2: Biosphere 2

De Mol Biosphere
Play4

De tweede en allerlaatste opdracht van het seizoen speelde zich af in Biosphere 2, een afgesloten ecosysteem waar onderzocht werd of leven op Mars mogelijk is. In Biosphere 2 zijn er verschillende ruimtes met telkens een ander klimaat. De kandidaten moeten zich een weg banen door drie ruimtes, waarbij er telkens iemand een opdracht moet doen om een tip vrij te spelen die hen naar de volgende ruimte zal leiden. Maar er valt telkens ook een nog veel interessantere tip te verdienen.

De kandidaten kunnen namelijk het antwoord krijgen op één vraag over de mol die ook gesteld zal worden op de laatste test. Maar wanneer ze die tip bekeken, kostte dat 1.000 euro van de totale inzet.

Op het einde van de opdracht moeten de kandidaten nog uit Biosphere 2 geraken. Enkel wanneer hen dat lukt binnen het uur lukt, wordt er geld verdiend voor de pot.

  • Totaal te verdienen: 5.000 euro
  • Verdiend: 4.000 euro

Commy is de mol

De Mol Commy
Play4

En dan was het natuurlijk tijd voor het belangrijkste moment van het seizoen: de ontmaskering van de mol. Eerst kwamen we te weten dat Lancelot de winnaar van het elfde seizoen is. Hij had de mol al snel in de gaten en wist dus op wie hij moest focussen.

Daarna verscheen van achter de spiegels de enige echte elfde mol. Commy is degene die er – bewust dan – voor zorgde dat de pot dit seizoen bleef steken op 27.320 euro. Dat is nog steeds een mooi bedrag, maar de totale inzet van dit seizoen was maar liefst 102.600 euro. We zaten dus met een heel sterke mol.

Volgende week is er nog een laatste aflevering van De Mol waarin we te zien krijgen hoe Commy alles wist te saboteren. Deze aflevering is op zondag 14 mei om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...