‘De Sims 4′ is blijkbaar ’te gay’ voor Putin

De Russische wet die propaganda voor ‘niet-traditionele seksuele relaties’ verbiedt, heeft een nieuw slachtoffer gemaakt: het computerspel ‘De Sims 4’. Omdat je in het spel relaties kan aangaan met avatars van hetzelfde geslacht, heeft Rusland het spel een 18+ rating gegeven.

Van de Russische gamekeuring mag de Sims 4, dat normaal in de herfst van dit jaar uitkomt, dus alleen maar aan volwassenen verkocht worden. Volgens de Russen druist het spel in tegen de wet ‘voor bescherming van kinderen tegen informatie die hun gezondheid of ontwikkeling kan schaden’. Die wet werd in 2009 ingevoerd en in 2012 kwam er een uitbreiding met een amendement dat de ‘propaganda voor homoseksualiteit en transgenders’ verbiedt.

De uitgever van de levenssimulator, Electronic Arts (EA), laat de Russische beslissing alvast niet aan het hart komen. EA gaf al te kennen dat het geen aanpassingen zal doorvoeren aan De Sims 4. De vorige telgen uit de Sims-familie werden door Rusland wel geschikt bevonden voor spelers van 12 jaar en ouder.

Bron: De Volkskrant
Meer
Lees meer...