Left Right
scrollTop top

‘De Slimste Mens ter Wereld’: Cesar Casier, Dorianne Aussems en Niels Destadsbader openen 19de seizoen


De Slimste Mens ter Wereld Cesar Casier Dorianne Aussems Niels Destadsbader seizoen 19
© Cesar Casier, Dorianne Aussems en Niels Destadsbader in de eerste aflevering van seizoen 19 van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ – Bron: Play4

Het nieuwe en ondertussen al negentiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld staat voor de deur. Maandagavond bijten Cesar Casier, Dorianne Aussems en Niels Destadsbader de spits af. Aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen evalueert presentator Erik Van Looy zijn drie eerste kandidaten.

Cesar Casier

De linkse stoel wordt maandagavond bezet door het Gentse topmodel Cesar Casier. Of hij de slimste mens kan worden, weet Erik Van Looy niet, maar hij ziet wel alvast één voordeel. “Hij heeft in elk geval een goede naam, Cesar Casier, Keizer Casier”, zegt de ervaren quizmaster enthousiast. Het enthousiasme van Erik Van Looy komt niet uit het niets, want hij probeert Cesar Casier namelijk al drie jaar te overtuigen om deel te nemen.

I don’t know, ik denk het niet. Maar misschien wel de tofste mens en de grappigste mens, I just wanna have fun“, voegt Casier daar zelf aan toe. De 33-jarige Gentenaar bekend ook eerlijk dat hij zich niet speciaal heeft voorbereid op De Slimste Mens ter Wereld. Met Niels Destadsbader komt Cesar Casier in de quiz zijn voormalige klasgenoot uit het derde middelbaar tegen. “Ik ben toen moeten blijven zitten en hij is mogen overgaan. Niels was toen al een beetje een strever”, zegt hij over zijn concurrent.

Dorianne Aussems

Met haar 28 jaar is radiopresentatrice Dorianne Aussems de jongste deelnemer in de eerste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. “Zij kan zeker de slimste mens worden. Als je bij de radio werkt, moet je toch op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt. Het is ook een slimme hé, en dat helpt natuurlijk”, klinkt Van Looy overtuigd.

“Ik heb een avondprogramma en daarin zit geen actualiteit, of toch veel minder dan bij Peter Van de Veire en daarom is hij de slimste mens geworden”, relativeert Aussems haar kansen. De radiopresentatrice ziet Niels Destadsbader als haar grootste concurrent. “Ik draai hem altijd op MNM, dus ik heb hem al heel veel gegeven. Misschien moet hij nu eens iets aan mij geven”, besluit ze haar vooruitblik.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader is in Vlaanderen ongetwijfeld de bekendste deelnemer in de eerste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. “Ik denk niet dat Niels aan iets deelneemt als hij niet de ambitie heeft om het te winnen, dus ik denk dat hij kan winnen”, blikt Erik Van Looy vooruit.

“Erik zegt gewoon van iedereen dat ze de slimste mens kunnen worden”, is het laconieke antwoord van de 33-jarige presenator, acteur en zanger. “Het klopt wel dat ik heel competitief ben. Als ik mij kansloos zou voelen of schrik zou hebben om mij belachelijk te maken, zou ik ook niet hebben meegedaan.”

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 18 oktober te zien op Play4 en online op GoPlay.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…