‘De Slimste Mens ter Wereld: Wie is Charlie Dewulf en waar kan je hen van kennen?

Het werd gisteren een kort bezoekje van minister Annelies Verlinden in De Slimste Mens ter Wereld. Guga Baúl zal daardoor al naar z’n vijfde aflevering gaan, voor Jacotte Brokken wordt het de derde aflevering. Zij worden vanavond uitgedaagd door de eerste non-binaire deelnemers in de quiz: Charlie Dewulf. Dit is waar je hun van ken kennen.

Vanavond is het in De Slimste Mens ter Wereld al tijd voor de op twee na laatste gewone aflevering van het 21ste seizoen. Vanaf maandag zal namelijk de finaleweek van start gaan. Nieuwkomer Charlie Dewulf zal daarin hun kans wagen als eerste non-binaire deelnemer aan de quiz. In de teaser voor de aflevering van vanavond legde Charlie al uit dat dat betekent dat die zich niet vrouw of man voelt en daardoor aangesproken wordt met ‘die’ in plaats van ‘hij’ of ‘zij’, ‘hen’ in plaats van ‘hem’ of ‘haar’ en ‘hun’ in plaats van ‘zijn’ of ‘haar’.

Charlie Dewulf

Charlie Dewulf is regisseur en maakte hun debuut in 2015 met de kortfilm Eefje Donkerblauw, met Joren Seldeslachts en Celine Verbeeck in de hoofdrollen. In 2017 volgde de tweede kortfilm Ampersand, met opnieuw Joren Seldeslachts en Celine Verbeeck, maar ook Carry Goossens en Tiemen Van Haver. Daarna begon Charlie Dewulf met het schrijven en regisseren van series. De eerste was Brak uit 2020 waarin Jennifer Heylen een van haar eerste rollen speelde. En eerder dit jaar verscheen Liefdestips aan Mezelf met Gloria Monserez in de hoofdrol.

Dit jaar was Charlie Dewulf ook te zien in Celebrity Masterchef op Play4. Daarin werd de stress hen te veel en moest Charlie al snel de wedstrijd verlaten. Hopelijk houdt die het langer vol in De Slimste Mens ter Wereld. Charlie is de laatste deelnemer die een plekje kan veroveren in de finaleweken. Drie aflevering kan namelijk genoeg zijn voor een plekje in die finaleweken. Als Charlie drie afleveringen op rij kan winnen zal die terugkeren in de finaleweken. Maar ook als Charlie twee afleveringen wint, kan die nog over Elisabeth Lucie Baeten klimmen door meer seconden te halen. Als Charlie drie afleveringen meedoet, maar maar één aflevering of minder wint, kan die alsnog naar de finaleweken, maar dan moet die ook de derde aflevering overleven en zo rechtstreeks in de finaleweken starten.

Je zal ook merken dat Charlie Dewulf steeds opvallend gekleed is. Charlie draagt namelijk enkel kleding in de primaire kleuren: blauw, geel en rood.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...