‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Annelies Verlinden en waar kan je haar van kennen?

Vanavond gaat de laatste gewone week van De Slimste Mens ter Wereld van start. Want volgende week beginnen de finaleweken. We moesten donderdag afscheid nemen van de ijzersterke Charlotte Adigéry. Daardoor zullen Guga Baúl en Jacotte Brokken vanavond opnieuw te zien zijn. Zij nemen het op tegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

De Slimste Mens ter Wereld loopt al op z’n einde. Deze week is het namelijk al tijd voor de laatste week met nieuwe deelnemers, waarna de finaleweken aanbreken. De op drie na laatste deelnemer van het 21ste seizoen is Annelies Verlinden, die door presentator Erik Van Looy weer steevast met “u” aangesproken zal worden, want het gaat opnieuw om een minister.

Annelies Verlinden

Annelies Verlinden studeerde rechten aan de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen, die tegenwoordig deel uitmaakt van Universiteit Antwerpen. Ze haalde haar master aan de KULeuven en UCL, waar ze ook nog een specialisatiejaar Europees recht volgde. In 2013 trok ze dan naar de prestigieuze Amerikaanse Harvard University, waar ze een leiderschapsprogramma volgde.

Haar professionele carrière startte in 2002 als advocate bij het Amerikaans-Britse advocatenkantoor DLA Piper, waar ze aan het hoofd stond van de Belgische afdeling. Verlinden verdedigde in 2015 en 2016 de Belgische staat in het Arco-dossier.

Al op jonge leeftijd was Annelies Verlinden verbonden aan de cd&v, zo was ze van 2005 tot 2009 ondervoorzitster van Jong cd&v. Tussen 2003 en 2012 was ze gemeenteraadslid voor de partij in haar woonplaats Schoten. In 2004 stond ze op de negende plaats van de kartellijst cd&v/N-VA voor de Vlaamse verkiezingen. Ze raakte hierbij niet verkozen. Op 1 oktober 2020 werd ze bij de regering-De Croo aangesteld tot minister van Binnenlandse Zaken, daarnaast is ze ook bevoegd voor institutionele hervorming, samen met minister David Clarinval (MR).

Eerder dit jaar was Annelies Verlinden ook te zien in Viva La Feta op Play4 en nu zal ze dus op diezelfde zender haar kans wagen in De Slimste Mens ter Wereld.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met vrijdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...