‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Dominique Van Malder en waar kan je hem van kennen?

Het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld loopt op z’n einde. Vanavond zal de voorlaatste nieuwe kandidaat z’n intrede maken in de quiz. Het gaat daarbij om Dominique Van Malder. Dit is waar je hem van kan kennen.

Met Guga Baúl en Jacotte Brokken zitten er momenteel twee ijzersterke deelnemers in De Slimste Mens ter Wereld. Zo speelde het duo nu al twee avonden op rij de nieuwkomer naar huis en daarbij ging het niet om de minste want minister Annelies Verlinden en regisseur Charlie Dewulf werd geen tweede aflevering gegund. Vanavond is het de beurt aan Dominique Van Malder om te proberen om het duo te breken en zo zelf tot in de finaleweken te geraken.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder startte z’n carrière als theateracteur bij Theater Antigone en Studio Orka. In 2003 scoorde Van Malder zijn eerste televisierol, een gastrol in Flikken. Daarna was hij ook te zien in gastrollen in de film Ben X en de serie Witse. In 2012 was Dominique van Malder dan te zien in de films The Broken Circle Breakdown en Offline. In 2013 was hij te zien in de serie Zuidflank en een jaar later kreeg hij een rol in de film De Behandeling. Het grote publiek leerde hem echter kennen in 2015 als een van de presentatoren van Radio Gaga. In dat programma trokken Dominique Van Malder en zijn goede vriend Joris Hessels door het land met hun mobiele radiostudio, op zoek naar mooie en ontroerende verhalen. Radio Gaga kreeg in 2016 een tweede seizoen. Ondertussen was Dominique nog te zien als acteur in Belgica, Verborgen Verlangen, De Twaalf, Albatros en eerder dit jaar De Club (waar niemand bij wil horen).

Dit jaar verscheen ook de reeks Patiënt Dompi op Play4. Daarin werd Dominique Van Malder gevolgd tijdens het proces van zijn maagverkleining. Dominique leed al jarenlang aan overgewicht, wat een grote impact had op zijn gezondheid. Daarom koos hij vorig jaar voor een maagverkleining.

Omdat Dominique pas zo laat z’n intrede doet in het spel is het voor hem niet meer mogelijk om een plekje in de finaleweken te veroveren. De enige manier om in die finaleweken te geraken, is zich rechtstreeks plaatsen. Daarvoor moet hij dus zijn afleveringen van vanavond én morgen overleven.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...