‘De Slimste Mens ter Wereld’: Guga Baúl vertelt over de vele variaties van z’n naam die hij te horen krijgt

Vanavond is het zover, dan nemen Jacotte Brokken, Charlotte Adigéry en Guga Baúl het tegen elkaar op in de grote finale van De Slimste Mens ter Wereld. Jacotte Brokken keerde vorige week dinsdag al terug en zit vanavond dus al voor de zevende keer in de finaleweken. Charlotte Adigéry doet opnieuw mee sinds dinsdag. Zij krijgen vanavond het gezelschap van Guga Baúl, de beste speler van het seizoen.

Na tien weken is het vanavond tijd voor de finale van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen Jacotte BrokkenCharlotte Adigéry en Guga Baúl uitmaken wie zich voor één jaar De Slimste Mens ter Wereld mag noemen en zo de opvolger wordt van Allerslimste Mens Danira Boukhriss Terkessidis.

Van Gaga Bu tot Hugo Paul

In de teaser voor de aflevering van vanavond vertelt Guga Baúl over de reacties die hij kreeg op z’n deelname. “Ik werd vaak aangesproken en ben ook verrast door de berichten die ik krijg van mensen. Ik was er echt ontroerd van. Bart Peeters stuurde mij een heel lief berichtje, Urbain ook. Ik was echt onder de indruk van wat het teweeggebracht heeft. Dus ik vind dat wel tof.”

Erik Van Looy vertelt daarna dat heel wat mensen hem aanspraken over Guga, maar daarbij moeite hadden met de naam. “Er was iemand die zei: ‘Die Gaga Bu, goed hé?’. En ook Guga Baloe.” Waarop Guga reageert: “Ja, klassieker. Hugo Van Bauwel, Hugo Paul … Mijn management kreeg vroeger altijd mails om Hugo Paul te boeken. Ze mailden dan terug: ‘Bedoel je Guga Baúl?’ ‘Ja, die ook’.” Hopelijk zal zijn naam dus juist geschreven worden op de oorkonde als hij vanavond zou kunnen winnen van Jacotte Brokken en Charlotte Adigéry.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De finale van De Slimste Mens ter Wereld is vanavond om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...