‘De Slimste Mens ter Wereld’: Jurylid Stefaan Degand draagt opvallend gedicht op aan Charlotte Adigéry

Vanavond zullen Jeroen Leenders en Charlotte Adigéry in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap krijgen van intereurarchitecte Kelly Claessens. De jurybank wordt bemand door Steven Van Herreweghe en Stefaan Degand. En die laatste draagt in de teaser voor vanavond een bijzonder gedicht op aan Charlotte.

Jeroen Leenders mag, nadat hij zijn collegacomedian Vincent Voeten in de finale naar huis speelde – vanavond al voor de vijfde keer plaatsnemen in de oranje zetels van De Slimste Mens ter Wereld. Charlotte Adigéry stootte gisteren door naar haar tweede aflevering. Zij krijgen het gezelschap van Kelly Claessens, die je kan kennen als interieurarchitecte van Blind Gekocht.

Gedicht

In de teaser krijgen we een vleugje poëzie te zien. Jurylid Stefaan Degand bereide namelijk een gedicht voor dat hij richt aan zangeres Charlotte Adigéry. Al gaat het niet helemaal om een romantische ode, maar zitten er – zoals dat hoort bij de jury van De Slimste Mens ter Wereld – ook enkele mopjes verscholen in het gedicht dat volledig rijmt op de naam Charlotte.

Het gedicht luidt als volgt: “Charlotte, naast jou verbleekt de mensheid in een ordinaire mascotte. De interieurarchitecte verbouwt alleen nog zwartgeblakerde krotten. De comedian wordt aangevallen door een zwerm zeldzame bruine motten. De eeuwenoude, stotterende, zenuwachtige presentator eet alleen nog maar droge Cracotten en laat hierbij duidelijk hoorbare, knallende protten. Jij, Charlotte, op het podium prikkelend en ongrijpbaar jouw zoetgevooisde stem als een zachte, fluisterende minstreel. Lang leve Charlotte Adigéry. Wat morgen brengt, ja, dat weet ik niet. Maar nu alvast door jou een welgemeende ‘joepie’.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...