‘De Verraders’: De finale is gespeeld en dit zijn de winnaars

Het was daarnet tijd voor de allerlaatste aflevering van De Verraders op VTM. Vorige week zagen de kijkers niet wie er verbannen werd, waardoor er deze week maar liefst twee kandidaten uitgesloten werden. Daarnaast moest er ook iemand midden in de nacht het kasteel verlaten én was er slecht nieuws voor een van de verraders. We vatten de finale even voor je samen.

Wat een finale. In de laatste aflevering van De Verraders zagen we zonet vier mensen het spel verlaten, waardoor één groep in de meerderheid achterbleef. Bij de eerste verbanning kozen de bondgenoten tóch voor Hannelore Simoens. Hierdoor bleven verraders Jamie-Lee Six en Loïc Van Impe toch nog in het spel. Maar dat duurde niet lang, want uiteindelijk werden ook zij uit het spel gekegeld. De bondgenoten zijn dus de winnaars van het spel, al komt dat ook een beetje door Loïc.

Hannelore en Loïc

Vorige week stopte de aflevering net voor de verbanning. Dat betekende dat er vorige aflevering niemand afviel en dat het deze keer dus extra spannend zou zijn. Ondanks Loïcs bekentenis beslisten de bondgenoten er toch voor om journaliste Hannelore Simoens te verbannen. Tevergeefs, want zij bleek al heel de tijd een bondgenoot te zijn. Door die zet bleven de twee overgebleven verraders nog steeds in het spel.

Maar dat duurde niet lang, want tijdens de nachtelijke raad werd Loïc uit het spel gezet. Hij heeft namelijk zijn identiteit bekendgemaakt, wat niet mocht. “Ik heb de hele nacht mijn ‘parlé’ geoefend en goed nagedacht over alle ins en outs”, klonk het. “Maar de belangrijkste regel ben ik vergeten: nooit ofte nimmer je identiteit bekendmaken.” Verrader Jamie-Lee moest dus alleen verder en vermoordde nog één bondgenoot voor het tijd was voor de echte finale.

Maureen en Jamie-Lee

Die bondgenoot werd radiopresentatrice Maureen Vanherberghen. Zij kwam volgens Jamie-Lee te dicht bij de waarheid en was haar al meerdere keren te slim af. Maureen moest dus net voor de finale het kasteel verlaten.

Daarna volgde de allerlaatste eliminatie. Daarbij mochten de bondgenoten voor de laatste keer iemand verbannen. Iets wat ze goed hebben aangepakt, want het doek over De Verraders viel. Jamie-Lee moest het spel verlaten, waardoor de bondgenoten het spel wonnen. “Ik wil vooral zeggen dat ik blij ben dat ik hier eindelijk mag staan”, klonk het bij Jamie-Lee. “Ik had oprecht liever een andere band met jullie opgebouwd. Want nogmaals: ik ben in het echte leven geen leugenaar en geen bedrieger. Sorry als ik jullie vertrouwen heb verbroken. Maar goed bezig bondgenoten want ik ben de laatste verrader.”

Met die uitspraak eindigt het spel, want door de verbanning van de laatste verrader wonnen de bondgenoten De Verraders. Of er in de toekomst een tweede seizoen komt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...