‘De Verraders’: Staf Coppens kiest de drie verraders

Het tweede seizoen van De Verraders ging zondagavond van start op VTM. Nadat iedereen was aangekomen op de locatie waar het spel doorgaat, moest er nog één iets belangrijks gebeuren, namelijk het kiezen van de drie verraders. Dat zijn dit seizoen Klaasje Meijer, Walter De Donder en Bart Appeltans. Zij moeten vanaf nu de bondgenoten proberen uitschakelen.

Het programma De Verraders kwam vorig jaar overgewaaid uit Nederland. Daarin zagen we hoe verschillende bekende gezichten een week samen doorbrachten in een geheimzinnig kasteel. Daar moesten ze te weten zien te komen welke drie medereizigers de verraders waren. Die verraders mochten elke nacht een kandidaat huiswaarts sturen, waardoor het een race tegen de klok werd.

Staf Coppens

In het eerste seizoen zagen we hoe advocaat Walter Damen, influencer Jamie-Lee Six en tv-kok Loïc Van Impe door presentator Staf Coppens als verraders werden gekozen.

Ook dit seizoen zou Stap Coppens zijn hand op drie kandidaten leggen. Dat gebeurde zondagavond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Daarin kon je zien dat hij zangeres Klaasje Meijer, (tv-)burgemeester Walter De Donder en interieurarchitect Bart Appeltans koos. Zij hebben vanaf nu dus een andere rol in De Verraders.

Walter De Donder

“Ik had een licht voorgevoel en dacht: zo meteen voel ik zijn hand. Dat was ook zo. Ik ga moeite moeten doen om niet door de mand te vallen, want we hebben een heel diverse en behoorlijk grote groep. Ik zal gewiekst moeten zijn, maar onbewogen”, reageert Walter De Donder op zijn aanstelling als verrader.

“Ik had gedacht dat het iets bij mij zou teweegbrengen als ik werd aangeduid als verrader. Dat het mij uit mijn lood zou slaan, mij zenuwachtig zou maken en ik van alle strategieën zou beginnen bedenken. Dat is niet zo. Ik blijf er tot mijn verbazing heel kalm en rustig bij. Je voelt een zekere macht vanaf het moment dat je die mantel aantrekt, omdat je beslist wie wordt vermoord.”

Klaasje Meijer

What the fuck, ik ben gewoon een verrader”, klinkt Klaasje iets meer verrast. “Alright, we gaan het doen. Vanbinnen ben ik zo aan het shaken! Ik moet sowieso spelen dat ik super opgelucht ben, want ik speel natuurlijk een bondgenoot. Dat is mijn rol en dat wordt als verrader mijn grootste strategie. Het moet lijken alsof ik net als zij het spel kan spelen en ga helpen om te ontcijferen wie de verraders zijn. Vanaf het moment dat ik door Staf werd aangeraakt heb ik besloten: dit is mijn lot, ik ga dit doen. Je voelt je meteen heel machtig en je denkt: ik ga het spel in de hand hebben. Dat is echt heel spannend!”

Bart Appeltans

Ook Bart Appeltans reageerde verrast. “Ineens die hand, heel snel en kort op mijn schouder. Ik dacht: ok, ik ben het. Ja, ik vind het echt wel tof. Spannend! Ik ben in mijn hoofd al bezig … de motor is in gang gezet. Een plan van aanpak, het is aan het broeden. Ik zie het zitten! Onderschat mij niet. Het is een spel en als het er hard aan toe zal moeten gaan, dan zal het hard zijn”, zegt hij.

Bekijk hier hoe de verraders gekozen worden in De Verraders:

De Verraders is vanaf zondag 17 september om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...