‘De Warmste Week’ maakt thema van 2023 bekend

De Warmste Week keert ook in 2023 terug. De VRT rekent daarbij dit jaar op de verzamelde krachten van het viertal Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet). Zij zullen samen zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor projecten die draaien rond ‘Opgroeien zonder zorgen’. Dat is namelijk het thema van de aankomende editie.

Waar De Warmste Week ooit begon als een concept van Studio Brussel, is het ondertussen uitgegroeid tot een project van de VRT. Dat is dit jaar meer dan ooit te zien aan de vier ambassadeurs van De Warmste Week. Terwijl dat viertal vorig jaar nog bestond uit twee presentatoren van MNM en twee van Studio Brussel, worden de televisiezenders er in 2023 ook bij betrokken. Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet) zetten dit jaar namelijk hun schouders onder De Warmste Week.

Opgroeien zonder zorgen

Alle opbrengsten van De Warmste Week 2023 zijn voor goede doelen in het thema ‘Opgroeien zonder zorgen’. Er zijn in ook in ons land namelijk nog te veel kinderen en jongeren die met zaken geconfronteerd worden die hen zouden moeten gespaard blijven. Naar schatting 1 op 10 minderjarigen groeit op in een onveilige situatie. 1 op 3 kreeg al te maken met een vorm van cyberpesten en zelfs bijna 3 op 4 heeft bij het sporten al eens grensoverschrijdend gedrag ervaren.

Omdat die cijfers veel te hoog zijn, roepen de vier VRT-gezichten vanaf vandaag op om projecten in te dienen rond ‘Opgroeien zonder zorgen’. Dat kan tot en met donderdag 31 augustus via dewarmsteweek.be. De projecten kunnen zich op 4 domeinen situeren: thuis, onderwijs, vrije tijd en online.

Meer
Lees meer...