Wie is Sarah Mouhamou in De Slimste Mens ter Wereld en waar kan je haar van kennen?

De laatste week met nieuwe deelnemers voor De Slimste Mens ter Wereld is afgetrapt. Volgende week is het al tijd voor de eerste finaleweek van dit seizoen. Vier deelnemers zullen nog proberen om een plekje in die finaleweken te bemachtigen. De eerste daarvan is Ketnetwrapster Sarah Mouhamou.

Vanavond is Erik Van Looy terug als presentator van De Slimste Mens ter Wereld. Door een coronabesmetting moest hij de vorige twee afleveringen vervangen worden door Bart Cannaerts, maar die kan nu opnieuw in de jury gaan zitten want Erik is terug en hij mag vanavond Sarah Mouhamou ontvangen als nieuwe deelnemer.

Sarah Mouhamou

Eerder was Gloria Monserez al te zien in De Slimste Mens ter Wereld en vanavond is het de beurt aan haar collega Sarah Mouhamou. Hoewel Sarah er als kind van droomde om oorlogsjournalist worden, werd ze uiteindelijk niet de vrouwelijke Rudi Vranckx, maar wel wrapster bij de kinderzender Ketnet. Ze ging daar aan de slag in 2015, toen ze amper 18 jaar oud was en werkt daar nu al bijna 7 jaar. In haar jaren als wrapster heeft Sarah ook andere dingen gedaan bij Ketnet.

Zo werd ze in 2015 samen met Marijn Devalck (Boma uit F.C. De Kampioenen) ambassadeur van het Ketnet Stambos. Dat is een project dat kinderen wil aanmoedigen om een stamboom van hun familie te maken en met hun grootouders in dialoog te gaan over hoe zij de wereld ervaarden toen ze jonger waren. In 2019 was ze te zien als Floor in de Instagramreeks Instaverliefd.

Sinds 2020 heeft Sarah ook haar eigen programma, dat simpelweg Sarah heet. In dat programma maakt ze eenvoudige knutselwerkjes voor de jongste kijkers van Ketnet. Datzelfde jaar was Sarah Mouhamou ook te zien in De grote slijmfilm.

Bekijk hier de trailer voor De grote slijmfilm:

Kan Sarah Mouhamou De Slimste Mens ter Wereld worden?

Door de sterke prestatie van collega-wrapster Gloria Monserez wordt er veel verwacht van Sarah Mouhamou. Kan zij het even goed of zelfs beter doen? Gloria staat met 7 deelnames momenteel op de tweede plaats in het klassement en keert dus terug in de tweede week van de finaleweken.

Het is niet de eerste keer dat Sarah gevraagd is voor De Slimste Mens. Toen ze 18 jaar was en dus net bij Ketnet begonnen was, was ze al eens uitgenodigd voor de quiz. “Ik had toen toegezegd om mee te doen, of toch om de test te komen doen. Maar ik heb toen die dag zelf gestuurd dat ik ziek was en niet kon komen. Klein geheimpje: ik was eigenlijk niet ziek. Ik durfde gewoon echt niet.” Maar nu is ze enkele jaartjes ouder en wel klaar om deel te nemen. Hoe ze het ervan afbrengt, zien we vanavond in haar eerste aflevering.

Bekijk hier het voorinterview met Sarah Mouhamou:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...