‘Designated Survivor’-fans geschokt na voorspelling coronapandemie in serie

De laatste tijd circuleren er veel verwijzingen naar het coronavirus op sociale media. Zo zou de bekende animatieserie The Simpsons de corona-uitbraak voorspeld hebben. Maar een aantal Disney-fans ontdekten ook een opvallende verwijzing naar corona in de film Rapunzel.

Nu dat iedereen binnen moet blijven, is Netflix is voor velen het ideale tijdverdrijf. Tijdens de verplichte quarantaine is er meer dan voldoende tijd om een aantal series in te halen. Maar fans van Designated Survivor zijn geschokt door hun nieuwste ontdekking. Zij denken namelijk dat de populaire Netflix-serie de pandemie van het coronavirus heeft voorspeld.

Designated Survivor

Designated Survivor is een politieke dramaserie over een doodnormaal kabinetslid Tom Kirkman dat plots tot president van de Verenigde Staten wordt gekroond. Het lot van z’n land ligt in zijn handen nadat het hele bestuur is omgekomen door een aanval op Washington. De serie staat al een tijdje op Netflix, maar kijkers trokken nu massaal naar Twitter nadat ze een herkenbare verhaallijn hadden ontdekt in de serie.

In de derde aflevering van seizoen twee kampte de Verenigde Staten met een virusuitbraak. Daar ging het toen om een dodelijke vogelgriep die circuleerde en waarbij veertig procent van de geïnfecteerden overleden. De Centers for Disease Control (CDC) voorspelde in de aflevering dat de uitbraak zich in enkele dagen tijd door het hele land zal verspreiden. Iets wat enorm gelijkaardig is met onze huidige coronacrisis dus. Ook daar waren er geen geneesmiddelen om deze griep te voorkomen en ging de ontwikkeling van een vaccin maanden duren. Samen met de CDC probeerde president Kirkman het virus tegen te houden.

Pandemie

Ook seizoen drie voorspelde een pandemie. In het derde seizoen stelt president Kirkman zichzelf kandidaat voor de herverkiezingen. Maar dat verloopt niet zonder enkele problemen. Het land krijgt namelijk te maken met bioterrorisme waardoor de inwoners opnieuw in gevaar lopen. In aflevering twee en drie komt een mysterieuze virale uitbraak tevoorschijn. Het virus is gericht op gekleurde mensen en veroorzaakt zelfs miskramen. Al snel ontstaan er verschillende samenzweringstheorieën over de oorsprong van het virus.

Gelijkenissen of niet, wij zijn blij dat de situaties in Designated Survivor gelukkig allemaal maar fictie zijn.

Meer
Lees meer...