Deze 6-jarige verdient 9 miljoen per jaar aan zijn YouTubekanaal … Ideetje voor jouw kind?

Deze 6-jarige verdient 9 miljoen per jaar aan zijn YouTubekanaal … Ideetje voor jouw kind?

Miljonair worden door spelletjes te spelen en snoepjes te eten? Dat is toch de droom van elk kind? Wel, de zesjarige Ryan leeft die droom. Hij is het gezicht van het YouTubekanaal Ryan ToysReview, waarop hij spelletjes en snoepjes van een review voorziet. Iets voor jouw zesjarige? 

Het Amerikaanse zakelijke tijdschrift Forbes brengt ieder jaar een lijst uit met de best verdienende YouTubesterren. Dit jaar staat daar een opvallende naam tussen: Ryan ToysReview. Want de jongen achter dit YouTubekanaal is amper zes jaar oud. Ryan test voor de camera speelgoed en snoepjes. De droom van elk kind, maar hij is er ook gewoon miljonair van geworden.

Had je 10 miljoen wat zou jij dan doen?

De kleine Ryan staat, met 11 miljoen dollar (zo’n 9,3 miljoen euro), op de achtste plaats in het lijstje van de best verdienende YouTubers van 2017. Hij deelt die plaats met Smosh, een van de eerste YouTube comedykanalen, gerund door Anthony Padilla en Ian Hecox, die onlangs wel beslisten hun wegen te scheiden.

De lijst wordt verder aangevuld met grote namen zoals PewDiePie (12 miljoen dollar) en de broers Logan (12,5 miljoen dollar) en Jake Paul (11,5 miljoen dollar). De best verdienende YouTuber van het afgelopen jaar is de Brit Daniel Middleton, beter bekend als DanTDM. De 26-jarige gamer verdiende met zijn video’s, voornamelijk over Minecraft, het afgelopen 16,5 miljoen dollar (ongeveer 14 miljoen euro).

Veel hoefde de zesjarige Ryan het afgelopen jaar niet te doen om die 9,3 miljoen euro binnen te halen. Hij reviewt op zijn YouTubekanaal allerlei speelgoed en snoepjes. Zijn kanaal Ryan ToysReview heeft meer dan 10 miljoen abonnees en zijn video’s worden massaal bekeken. Zijn meest populaire video heeft zo meer dan een miljard weergaven.

Zijn eigen idee

Ryans moeder laat aan TubeFilter weten dat haar zoon zélf met het idee voor het YouTubekanaal op de proppen kwam. “Ryan was zelf een fan van reviews van speelgoed, vooral van Thomas The Tank Engine. Op een dag vroeg hij me ‘Waarom ben ik niet op YouTube terwijl al die andere kinderen dat wel zijn?’. Toen hebben we beslist dat wij dat ook konden doen. We hebben hem dan meegenomen naar de de speelgoedwinkel voor zijn eerste speeltje – ik geloof dat het een Legotreintje was – en zo begon het.” Zo verscheen meer dan twee jaar geleden de eerste video van de toen nog vierjarige Ryan.

Zijn vader voegt toe dat het YouTubekanaal ook een handige manier was om hun familie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in het leven van Ryan, aangezien een groot deel van hun familie in het buitenland woont.

Ondertussen heeft Ryans moeder, Loann, heeft overigens haar job als leerkracht opgegeven om zich fulltime bezig te houden met de video’s van haar zoontje. Het geld van de video’s wordt opzijgezet om later de studies van Ryan en zijn zusjes Emma en Kate te financieren.

Screenshot YouTube

Bekijk hier de laatste video van Ryan waarin hij speelgoedtreintjes reviewt:

Richt op het volgende kerstfeestje je camera dus maar op je zoontje, broertje of neefje en wie weet is hij binnenkort ook miljonair!

Gesponsorde artikelen