Deze Netflix-film wordt de nieuwe ‘(500) Days of Summer’ genoemd en wij zijn nu al fan!

Geweldig nieuws voor fans van de indiefilm ‘(500) Days of Summer’, want Netflix brengt op 30 maart de film ‘Happy Anniversary’ uit, die wel heel sterk lijkt op de film uit 2009 met Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel in de hoofdrollen. 

Vanaf 30 maart zal je op Netflix kunnen kijken naar de film Happy Anniversary, een film die gemaakt werd door en voor Netflix en dus niet in de zalen komt. De film wordt door velen omschreven als de nieuwe (500) Days of Summer en dat is niet zomaar.

(500) Days of Summer

De film (500) Days of Summer heeft sinds hij uitkwam in 2009 een cultstatus verkregen bij de liefhebbers van het indiegenre.

De film vertelt het verhaal van de relatie tussen Tom (Joseph Gordon-Levitt) en Summer (Zooey Deschanel). In de film volgt de twee voor precies 500 dagen, startend vanaf de dag dat ze elkaar leren kennen.

In de film zie je de mooiste momenten uit de relatie, maar ook de moeilijkste momenten, die onlosmakelijk verbonden zijn aan een relatie. Vooral de muziek en de niet-chronologische manier waarop de film opgebouwd is, zorgden voor een unieke sfeer.

Happy Anniversary

En nu, 9 jaar na (500) Days of Summer is daar de Netflix-film Happy Anniversary. Die qua verhaal en setting wel heel gelijkaardig is.

Happy Anniversary volgt een koppel op de dag dat ze 3 jaar samen zijn. Op die dag zitten ze met twijfels over hun relatie en vragen ze zich af of ze hun relatie moeten voortzetten. Tijdens de film krijg je beelden uit de afgelopen 3 jaar te zien die het volledige verhaal van hun relatie vertellen. Daarbij horen uiteraard de mooie en minder mooie kantjes van de liefde.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Noël Wells en Ben Schwartz. Noël kan je kennen als Rachel uit Master of None en Ben speelde eerder al de rol van Jean-Ralphio in Parks and Recreation.

Zelfde stijl

Net als bij (500) Days of Summer volgt Happy Anniversary dus het verhaal van een koppel dat ups en dows kent op een niet-chronologische manier. Klinkt bekend toch?

Maar ook kunnen we verschillende scènes linken aan (500) Days of Summer. Zo zien we bijvoorbeeld het koppel in de IKEA, waar ook een scène van de film uit 2009 zich afspeelde. En wordt er gebruikgemaakt van doodles, iets wat ook vaak terugkeerde in (500) Days of Summer.

Bekijk hier de trailer van Happy Anniversary:

Wij zijn helemaal klaar voor een nieuwe film à la (500) Days of Summer!

Meer
Lees meer...