Deze vrouw liet haar lijf photoshoppen in 18 landen, en zo gestoord zijn de verschillen

Hoe hard verschillen de percepties over schoonheid in de wereld? Op deze vraag wilde een Britse online doctor service dolgraag het antwoord, dus stapten ze met een foto van een model naar 18 grafische ontwerpers over de hele wereld. Doel? De vrouw “aantrekkelijk maken voor de inwoners van hun land”. En wees maar zeker dat ze exact bewezen wat ze wilden: hét ultieme schoonheidsideaal is dikke zever.

“De brede invulling van schoonheid en perfectie kunnen een diepe en blijvende culturele invloed hebben op zowel vrouwen als mannen”, aldus de opdrachtgevers. “Het doel van dit project is om de onrealistische schoonheidsidealen beter te begrijpen en om te zien hoe deze standaard verschilt van land tot land.” En dus lieten ze dezelfde vrouw in 18 verschillende landen photoshoppen. Ze vroegen enkel vrouwelijke designers omdat ze bewust de vrouwelijke kijk wilden op hoe schoonheid er binnen hun cultuur hoort uit te zien:

Met deze originele foto moest elk land beginnen:

En wees maar zeker dat het resultaat verbluffend is. Zo werd deze vrouw in 18 landen totaal anders ‘mooi’ gemaakt, zoals je hier met eigen ogen kan zien:

Argentinië

Zuid-Afrika

Venezuela

Spanje

Verenigde Staten

China

Colombia

De Filipijnen

Nederland

Syrië

Peru

Egypte

Roemenië

Italië

Oekraïne

Mexico

Het Verenigd Koninkrijk

Meer
Lees meer...