Deze website zegt hoe aantrekkelijk je bent, en kijk wat hij denkt over deze bekende personen

Een website die op basis van de wetenschap zegt hoe aantrekkelijk je bent, en die ook je leeftijd en geslacht probeert te raden. Dat is wat Computer Vision Laboratory en de makers van de dating app BLINQ hebben gecreëerd. De ratings gaan van ‘hmm’ tot ‘ok’ en ‘goddelijk’. En omdat het leuk is, deden wij de test met enkele bekende gezichten.

Hoe werkt het precies? De test is gebaseerd op een algoritme dat ze met de hulp van gezichten van BLINQ-gebruikers hebben ontwikkeld. En aangezien dat vooral Zwitsers zijn, kan de norm van wat knap is dus een beetje anders liggen dan hier. Je laadt HIER een foto op waarop je gezicht goed zichtbaar is en na enkele seconden krijg je de beoordeling.

1. Karen Damen

Faces
Waarom moest Karen Damen met K3 stoppen? Zo oud is ze toch nog niet? De populaire rosse is in het echt 41 jaar, de app schat haar dus 12 jaar jonger in.

2. Kobe Ilsen

Faces
Veel vrouwen zullen het erover eens zijn: Kobe Ilsen is hotter dan hot. En in het echt is hij net 34 jaar geworden.

3. Justin Bieber

Faces
Een god voor alle Beliebers, maar als sterveling gewoon leuk. Hij wordt in maart 22 jaar, dus van zijn imago als kindster is Biebs toch al af. En ja, we konden het niet laten, wat zegt de app als we Justin in al zijn glorie tonen?
Oeps, om de ene of de andere reden is Bieber nu plots 14 jaar ouder. Zijn geslacht raden was deze keer heel gemakkelijk.

4. Miss België Annelies Törös

Faces
BINGO! Miss België is goddelijk. We hebben het kroontje vorig jaar dus aan de juiste deelnemer gegeven. Ze is wel nog maar 20 jaar.

5. Wie moest Miss Universe nu eigenlijk winnen?

Weet je nog hoe de presentator zich bij de verkiezing van Miss Universe vergiste en de verkeerde winnaar kroonde? Wel, de linkse is de echte Miss Universe, Pia Wurtzbach uit de Filipijnen. De rechtse is de onfortuinlijke Ariadna Gutiérrez uit Colombia, die haar kroontje moest afgeven. Onterecht blijkbaar. Pia is overigens al 26 jaar, Ariadna is nog maar 22.

6. Kaat Bomans

Faces
Deze week lekte het gezicht van Kaat Bomans, vroeger Frankie uit Thuis. Actrice Leen Dendievel mag haar binnenkort vertolken. Ze is 33 jaar, dus goede poging van de app. Maar hoe zit het met haar vorige leven als man?
Faces
Acteur Jef Hoogmartens wordt volgende maand 32 jaar. Qua schoonheid moest hij na zijn geslachtsverandering niks inboeten.

7. Bart De Wever

Tijd om enkele politici te beoordelen. Bart De Wever (N-VA) mag tevreden zijn. Ook zijn leeftijd is bijna correct, want de Antwerpse burgemeester is 45 jaar.

8. Maggie De Block

Faces
Maggie De Block scoort niet zo goed, maar ze mag zich optrekken aan het feit dat de app haar wel een jaar jonger inschat dan ze echt (53 jaar) is.

9. Charles Michel

Faces
Oei! Hij ziet er volgens de app wel leuk uit, maar de leeftijd van onze premier klopt totaal niet. Michel is nog maar net 40 jaar geworden.

10. Philippe Geubels

Afsluiten doen we met Philippe Geubels. Het kon erger voor de komiek, die een jaartje ouder is dan de app denkt.

Goed om weten: de makers zeggen op de website zelf dat we de resultaten niet al te serieus moeten nemen.

Meer
Lees meer...