Diana Gabriels, bekend door plastische chirurgie bij ‘Temptation’-gezichten, onder vuur na aflevering ‘#BOOS’

Wie mee is met Temptation Island heeft waarschijnlijk de naam Diana Gabriels al wel eens gehoord. Zij hielp Pommeline aan een nieuw achterwerk, gaf Fabrizio een nieuwe neus en Rosanna aan een heel nieuw voorkomen. Maar door de laatste aflevering van #BOOS met Tim Hofman ligt ze nu onder vuur.

Diana Gabriels is misschien wel een van de bekendste namen in de wereld van de plastische chirurgie. Maar eigenlijk is zij zelf helemaal geen plastisch chirurge. Al doet ze zich vaak wel voor alsof ze van alles op de hoogte is. En dat durft al eens fout te lopen.

Diana Gabriels

In de meest recente aflevering van #BOOS, de online reeks van BNN VARA waarin de Nederlander Tim Hofman “boze mensen onboos probeert te maken”, draait alles rond Diana Gabriels. Hofman werd gecontacteerd door influencer Quinty Misiedjan. Haar broer Sheraino was veel afgevallen en liet daarom een buikwandcorrectie uitvoeren in de praktijk van Diana Gabriels. Maar de operatie verliep niet helemaal gesmeerd.

In de eerste plaats had Sheraino twee weken na zijn operatie een reis naar New York gepland. Hij wilde zijn operatie eerst later laten doorgaan, maar het paste beter in het schema van Gabriels om de operatie voor zijn reis uit te voeren. Ze bevestigde daarbij dat het geen probleem was om zo snel na de operatie te vliegen. Iets wat dokters van haar eigen praktijk later tegenspraken. Daarnaast waren er ook complicaties bij de operatie van Sheraino terwijl Diana Gabriels volhield dat er niets aan de hand was. Het ging om inwendige bloedingen die levensbedreigend waren.

Medisch advies

Het grote probleem in deze kwestie is het feit dat Diana Gabriels meermaals medisch advies gaf aan Sheraino, terwijl ze daar eigenlijk niet voor opgeleid is. Dat liep vooral fout doordat ze tot twee keer toe advies gaf aan Sheraino dat levensbedreigend kon zijn.

Artsen van haar eigen praktijk lieten zo weten dat zij hun patiënten na een buikwandcorrectie afraden om in de komende zes weken het vliegtuig te nemen. Daarnaast waren er volgens Diana geen complicaties na de operatie terwijl Sheraino eigenlijk inwendige bloedingen had. Beide situaties konden levensbedreigend zijn.

Er staat nergens op de site dat Diana Gabriels een arts is en ook haar personeel ontkent stellig dat ze een medisch diploma heeft. Maar toch is zij het die haar patiënten advies geeft over belangrijke zaken. En dat is wat Quinty en Tim Hofman in de aflevering willen aankaarten.

#BOOS

In de aflevering van #BOOS brengen Quinty en Tim Hofman samen met zijn team een bezoekje aan de praktijk van Diana Gabriels. Met een smoes kunnen ze haar spreken. Wanneer Tim Hofman Diana met de feiten confronteert, reageert ze kwaad en defensief. Ze houdt daarbij vol dat Sheraino wél op een vliegtuig had kunnen stappen als hij “zich niet volgevreten had”. Volgens Diana kwam Sheraino in de twee weken na zijn operatie 10 kilogram bij, waardoor het onveilig werd om op een vliegtuig te stappen. Ze beweert daarbij ook dat er niets mis was gelopen bij de operatie en dat het enige probleem was dat Sheraino was aangekomen. Als dat niet was gebeurd, dan was er volgens haar niets aan de hand. Wanneer Tim haar confronteert met de berichtjes van dokters die haar verhaal tegenspreken, loopt Diana de kamer uit.

Later wordt Tim dan toch opnieuw uitgenodigd. Daarbij blijft Diana nog steeds bij haar verhaal over dat het de schuld van Sheraino zelf was dat hij niet kon vliegen en dat hij (ondertussen nog maar) vijf kilo was aangekomen na de operatie. Maar dat verhaal maakt eigenlijk niet uit, want de artsen zeiden dat Sheraino sowieso niet naar New York had kunnen vliegen na zijn operatie of er nu complicaties waren of niet.

Op het einde van de aflevering zegt Tim Hofman dat ze nog verschillende andere klachten kregen over Diana Gabriels en dat ze dus waarschijnlijk nog een keer bezoek kan verwachten van het team van #BOOS.

Reactie Diana Gabriels

https://www.youtube.com/watch?v=7J9Jm4hfzNM

Diana postte ook al een video met haar kant van de feiten. Ze hekelt daarbij het feit dat ze met een list overtuigd werd om in gesprek te gaan met Tim Hofman in plaats van met de studente Emma. Volgens Diana was Tim agressief en bedreigde hij haar tijdens het gesprek. Ze beweert ook dat hij de woorden “Ik maak je kapot” uitsprak. Maar dat is niet te horen op de opnames die zijn team maakte.

In haar reactie toont Diana ook de beelden die gemaakt werden van Sheraino voor en na zijn operatie. Die beelden werden gebruikt in haar programma Plastisch Fantastisch. In de beelden is inderdaad te zien dat Sheraino vijf kilo was bijgekomen in de twee weken na zijn operatie, maar er wordt daarbij ook al gezegd dat dit het gevolg is van het feit dat er complicaties waren na de operatie. Volgens Diana zijn het nog steeds die complicaties die ervoor zorgden dat Sheraino niet kon vliegen. Als die er niet waren kon hij volgens haar dus wel gewoon vertrekken naar New York. Maar dat is dus niet wat de dokters lieten weten aan Sheraino’s zus Quinty.

Diana’s video heeft ondertussen 185 likes en meer dan 5.000 dislikes, maar op wonderbaarlijke wijze zijn alle comments positief. Waarschijnlijk worden de comments dus aan een sterke filtering onderworpen, waarbij alle negatieve commentaren verwijderd worden. Maar het is duidelijk dat het laatste woord over deze zaak nog niet gezegd is.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Meer
Lees meer...