‘Dirty Dancing’-actrice Jennifer Grey werkt aan nieuwe dansfilm

Jennifer Grey, die onsterfelijk werd door haar rol als Baby in Dirty Dancing werkt aan een nieuwe dansfilm, waarin ze zelf ook te zien zal zijn. Er zijn nog geen details bekend over de film, maar volgens geruchten zou het gaan om een nieuwe Dirty Dancing-film.

Dirty Dancing is een absolute klassieker op het vlak van dansfilm. De film uit 1987 met Patrick Swayze en Jennifer Grey in de hoofdrollen werd legendarisch en iedereen kan zich wel het nummer (I’ve Had) The Time of My Life voor de geest halen, inclusief de indrukwekkende lift. Voor de fans van de film lijkt er nu goed nieuws te zijn, want er zou gewerkt worden aan een vervolg.

Dirty Dancing 2.0?

Jennifer Grey, die in Dirty Dancing de rol van Baby speelde, is nu aan de slag als executive producer voor een nieuwe dansfilm, waarin ze ook zelf te zien zal zijn. De nieuwe dansfilm zou zich afspelen in de nineties. Voor haar rol als Baby werd Jennifer Grey net als haar tegenspeler Patrick Swayze genomineerd voor een Golden Globe. De film zelf kreeg ook een nominatie voor Beste comedy/musical. Het nummer (I’ve Had) The Time of My Life kon wel twee prijzen verzilveren, een Oscar en een Golden Globe.

De nieuwe dansfilm wordt gemaakt door Lionsgate, waar ook de originele Dirty Dancing gemaakt werd. Omdat Lionsgate nog steeds over de uitzendrechten van Dirty Dancing beschikt, moet een nieuwe film van de reeks dus ook bij de studio gemaakt worden.

Dirty Dancing: Havana Nights

Als de nieuwe film inderdaad een remake van of vervolg op Dirty Dancing wordt, dan zal dat al de derde opvolger van de film zijn. Want in 2004 kwam al Dirty Dancing: Havana Nights uit, met Diego Luna en Romola Garai in de hoofdrollen. Die film vormde de prequel van Dirty Dancing. In de prequel was Jennifer Grey niet te zien, maar Patrick Swayze dook wel op als dansleraar.

In 2017 volgde er nog een remake van de film, met deze keer Abigail Breslin en Colt Prattes in de hoofdrollen. In die film was ook Pussycat Doll Nicole Scherzinger te zien. Dirty Dancing 2017 werd enorm slecht onthaald en haalde een bedroevende 19 procent op RottenTomatoes.

Toch schrikt dat Jennifer Grey en co niet af om toch een nieuwe Dirty Dancing-film te maken. Deze keer zal Jennifer Grey dus wel weer zelf opduiken in de dansfilm. Ondertussen is ze 60 jaar oud, maar duidelijk nog niet versleten. In de afgelopen jaren was Jennifer te zien in gastrollen in verschillende reeksen, waaronder Friends waarin ze de rol van Mindy speelde. Maar Jennifer was ook jarenlang een van de stemacteurs van Phineas and Ferb.

Meer
Lees meer...