‘Dirty Pop: The Boy Band Scam’ krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor een opvallende documentaire. Dirty Pop: The Boy Band Scam zal dieper ingaan op Lou Pearlman, de voormalige manager van boybands als Backstreet Boys en *NSYNC. Tijdens zijn carrière lichtte hij investeerders op voor miljoenen dollars. De leden van de boybands daarentegen, moesten het met heel wat minder geld stellen.

Volgende maand verschijnt op Netflix de documentaire Dirty Pop: The Boy Band Scam. In de documentaire wordt het verhaal van Lou Pearlman verteld. Hij was de manager van enkel van de grootste boybands ter wereld, maar achter de schermen hield hij zich bezig met illegale praktijken.

Dirty Pop: The Boy Band Scam

In de officiële aankondiging van Dirty Pop: The Boy Band Scam laat Netflix weten dat de documentaire “de opkomst en ondergang van Lou Pearlman volgt, de muziekmagnaat die enkele van de grootste boybands van de jaren 90 oprichtte en uitbuitte, waaronder Backstreet Boys, *NSYNC en O-Town”.

Lou Pearlman was in de jaren 90 actief als talentmanager. Hij richtte zo verschillende boybands op waarvan Backstreet Boys en *NSYNC de populairste waren. Pearlman leek voor de buitenwereld heel goed in zijn job, maar achter de rug van iedereen, waaronder ook de leden van zijn groepen, zette hij een heus Ponzi scheme op. Door investeerders op te lichten verdiende Pearlman miljoenen, die hij niet deelde met de leden van zijn boybands.

Lance Bass van *NSYNC vertelde in een onthullend interview met The Guardian over hoe hij wist dat er iets niet klopte met de financiën van Lou Pearlman. Bass vertelde dat hij en de rest van *NSYNC 35 dollar per dag verdienden. Na drie jaar werden de leden van de groep uitgenodigd voor een diner waar ze “hun deel van de pot” zouden ontvangen voor hun harde werk tijdens de afgelopen jaren. Uiteindelijk ging het om een bedrag van 10.000 dollar elk. “Dat was het moment waarop we doorhadden dat er misbruik werd gemaakt van ons. Er klopte iets niet. We zijn meteen advocaten beginnen bellen.” Hierdoor konden ze hun contract met Pearlman opzeggen en werd de manager aangeklaagd voor zijn misdaden, die hem uiteindelijk meer dan 300 miljoen dollar opleverden.

Bekijk hier de officiële trailer:

Dirty Pop: The Boy Band Scam verschijnt op woensdag 24 juli op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...