Disney+ Day 2022: Al deze films en series verschijnen op 8 september

Disney+ viert op donderdag 8 september Disney+ Day. Het is de tweede keer dat Disney+ deze dag organiseert. Net zoals vorig jaar mogen we die dag heel wat nieuwe content verwachten op de streamingdienst. Dit is wat Disney+ Day 2022 voor ons in petto heeft.

Vorig jaar vond de eerste editie van Disney+ Day plaats. Toen vond het evenement plaats op 12 november, de dag waarop Disney+ in 2019 gelanceerd werd. Dit jaar verhuist het evenement dus naar september en da’s niet toevallig. Nu valt het namelijk net voor de D23 Expo, de grote expo voor fans van Disney.

Disney+ Day

Disney+ Day is een evenement voor de abonnees van de streamingdienst. Op die dag verschijnen zo veel nieuwe titels én kan je ook aankondigingen extra content verwachten. Dit zijn de titels waarvan we nu al weten dat ze op donderdag 8 september zullen verschijnen.

Pinocchio

De eerste film die we vanaf donderdag 8 september kunnen vinden op Disney+ is Pinocchio, de live action-versie van de bekende Disneyfilm uit 1940. In de nieuwe film zijn onder andere Tom Hanks (Geppetto), Cynthia Erivo (The Blue Fairy), Giuseppe Battiston (Stromboli) en Luke Evans (The Coachman) te zien. Daarnaast leenden Benjamin Evan Ainsworth (Pinocchio), Joseph Gordon-Levitt (Jiminy Cricket) en Keegan-Michael Key (Honest John) hun stem aan geanimeerde personages.

Bekijk hier de teaser trailer voor Pinocchio:

Thor: Love And Thunder

De tweede film die op donderdag 8 september op Disney+ verschijnt, is Thor: Love And Thunder. Deze film verscheen in juli al in de zalen, maar komt nu dus ook naar de Disney+-catalogus.

Naast de film zelf zal ook Marvel Studios’ Assembled: The Making of Thor: Love and Thunder vanaf 8 september te vinden zijn op Disney+. Die special zal je een blik achter de schermen geven bij de productie van de film.

Bekijk hier de trailer van Thor: Love and Thunder:

Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return

De volgende nieuwe titel is Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return. Het gaat om een documentaire die dieper ingaat op de serie Obi-Wan Kenobi. De cast en crew vertellen in de documentaire over hun tijd op de set, waarbij Ewan McGregor opnieuw in de huid van het iconische Star Wars-personage kroop.

Bekijk hier de trailer voor Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return:

Cars on the Road

Ook de serie Cars on the Road zal op Disney+ Day verschijnen. De reeks is een spin-off van Cars, waarin we Lightning en Mater volgen tijdens nieuwe avonturen. Het duo gaat samen op roadtrip om de zus van Mater te bezoeken. Onderweg komen ze heel wat hindernissen tegen en die krijgen we te zien in Cars on the Road.

Bekijk hier de trailer voor Cars on the Road:

Growing Up

Growing Up is een docureeks die tien verschillende jongeren volgt. Zij vertellen over hoe het voor hen was (en is) om op te groeien. De groep zit samen waarbij ze hun eigen verhaal delen en luisteren naar dat van de anderen. Ze kunnen elkaar daarbij vragen stellen om zo te leren uit de ervaringen van de rest.

Bekijk hier de trailer van Growing Up:

Tierra Incógnita 

De Argentijnse reeks Tierra Incógnita volgt Eric Dalaras (Pedro Maurizi). Zijn ouders verdwenen acht jaar geleden zonder enig spoor achter te laten. Ondertussen is Eric een tiener en is hij vastbesloten om uit te vinden wat er met z’n ouders gebeurd is. Dat brengt hem naar het verlaten pretpark Tierra Incógnita, waar zijn ouders voor het laatst gezien werden.

Bekijk hier de trailer voor Tierra Incógnita (voorlopig enkel in het Spaans):

Remembering

De kortfilm Remembering volgt een auteur, gespeeld door Brie Larson, die een idee vergeet wanneer de telefoon rinkelt. Ze probeert het idee terug te vinden. Daarbij krijgt ze de hulp van haar innerlijke kind die haar meeneemt naar de wereld van verbeelding.

Welcome to the Club 

Welcome to the Club is een kortfilm van The Simpsons. In de film zien we hoe Lisa Simpson een prinses wil worden. Maar gaandeweg ontdekt ze dat het eigenlijk veel leuker is om rebels te zijn.

Frozen Sing-Along

Wie z’n stembanden nog eens wil laten werken, kan dat vanaf donderdag 8 september doen met Frozen Sing-Along. Op die dag verschijnen meteen de Sing-Along versies van Frozen én Frozen II.

Bekijk hier alvast de officiële singalong versie van Frozen-monsterhit Let It Go:

Epic Adventures with Bertie Gregory

Ook National Geographic pakt op 8 september uit met een nieuwe reeks. Het gaat om Epic Adventures with Bertie Gregory, waarin we de wildlife-filmmaker volgen. De reeks focust daarbij niet op de dieren, maar wel op de andere kant van de camera’s. Zo krijgen we te zien hoe Gregory en zijn team moeten opboksen tegen de extreme natuurverschijnselen, uren moeten wachten en hun leven riskeren om hét beste shot te maken.

Bekijk hier de trailer van Epic Adventures with Bertie Gregory:

Wedding Season

Wedding Season vertelt het verhaal van de hopeloze romanticus Stefan. Hij ontmoete Katie en hoewel ze verloofd is met de zoon van een rijke vastgoedmagnaat, beginnen ze toch een affaire. Maar plots wordt Katie beschuldigd van een schokkende misdaad en moeten de twee op de vlucht.

Mike

Mike tot slot is een achtdelige serie over het leven van Mike Tyson. In de reeks volgen we hem zowel in als naast de boksring. Maar er wordt ook dieper ingegaan op klasse en discriminatie in Amerika, de macht van de media, vrouwenhaat, de welvaartskloof, de belofte van de American Dream en onze eigen rol in Mikes verhaal.

Meer
Lees meer...