Disney+ werkt met reeks ‘Eyes of Wakanda’ aan spin-off van ‘Black Panther’

Disney+ keert in 2024 terug naar de wereld van Wakanda. De streamingdienst komt dan namelijk met een nieuwe spin-off van Black Panther. Het gaat deze keer om een animatieserie met de naam Eyes of Wakanda.

Wakanda maakt ondertussen al enige tijd deel uit van het Marvel Cinematic Universe (MCU). Het technologisch zeer vooruitstrevende Afrikaanse land met de onuitputtelijke bron aan vibranium dook al in meerdere films en series op. Het meest bekend is het land ongetwijfeld van de blockbusterfilms Black Panther en Black Panther: Wakanda Forever. Die eerste film zorgde voor de grote doorbraak van acteur Chadwick Boseman en die tweede film geldt als herdenking na zijn onverwachte overlijden.

Ondertussen zou er ook al een derde film in de maak zijn, al is daar nog geen concreet nieuws over. Daarnaast zijn er ook al lang geruchten over een spin-offserie voor Disney+ rond het personage Okoye (Danai Gurira), generaal van de Dora Milaje, een groep vrouwelijke elitesoldaten uit Wakanda. Maar ook daarover is het al enige tijd stil.

Eyes of Wakanda

Nu heeft Disney+ dan toch officieel een spin-offserie aangekondigd die in 2024 op de streamingdienst zal verschijnen. Het gaat hierbij om een animatieserie met de naam Eyes of Wakanda. “Gedurende de hele geschiedenis van Wakanda hebben dappere krijgers de opdracht gekregen om de wereld rond te reizen om gevaarlijke vibraniumartefacten op te halen. Dit is hun verhaal”, leest de logline.

De reeks zou volledig losstaan van de films. Producer Ryan Coogler is er dan ook niet bij betrokken. Hoeveel afleveringen Eyes of Wakanda zal tellen, is nog niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...