EA komt met game rond ‘Black Panther’

EA werkt aan een nieuwe game rond het Marvelpersonage Black Panther. Er gingen al langer geruchten de ronde over de komst van de game, maar die geruchten werden nu eindelijk bevestigd. De game zal een singleplayergame worden en wordt ontwikkeld door de nieuwe studio Cliffhanger Games. Het is nog niet duidelijk wanneer het spel beschikbaar zal zijn.

Binnenkort zullen liefhebbers van games zich zelf Black Panther kunnen wagen in een nieuw spel. Wanneer dat spel zal uitkomen en op welke consoles het precies te spelen zal zijn, is nog niet bekend. Maar met de bevestiging van de komst van het spel, zijn heel wat gamers alvast opgelucht en blij. De game wordt ontwikkeld door Cliffhanger Games, een studio die speciaal voor dit spel wordt opgericht.

Black Panther

Het personage Black Panther is een van de populairste figuren uit de Marvel Comics. Hij is de prins van het Afrikaanse land Wakanda, dat hij moet zien te beschermen tegen indringers. In Wakanda is er namelijk een opvallende hoeveelheid vibranium te vinden. T’Challa oftewel Black Panther deed zijn intrede in een Fantastic Four-verhaal in 1966 en kreeg vanaf 1977 zijn eigen stripreeks. In de films was de superheld dan weer voor het eerst te zien in Captain America: Civil War uit 2018.

Daarna volgde ook de origin-film Black Panther, waarin de overleden acteur Chadwick Boseman schitterde. Ondertussen verscheen ook Black Panther: Wakanda Forever. Daarin werd het kostuum van de superheld doorgegeven aan T’Challa’s zus Shuri (Letitia Wright).

Game

Van dat bekende verhaal komt binnenkort dus een singleplayergame uit. Dat heeft Electronic Arts officieel bekendgemaakt. Daarvoor starten ze zelfs met een nieuwe studio: Cliffhanger Games. “Onze missie is om een uitgebreide en reactieve wereld te bouwen waarin spelers kunnen ervaren hoe het is om in de huid van de Black Panther, de beschermer van Wakanda, te kruipen”, valt er te lezen in een statement. Het zal nog even duren voordat het spel ook officieel uitkomt.

Meer
Lees meer...