Disney+ verhoogt prijs abonnement in de Verenigde Staten; volgt België ook?

De kans bestaat dat een abonnement op Disney+ binnenkort ook in België duurder zal worden. De streamingdienst heeft namelijk zojuist een forse prijsstijging aangekondigd in de Verenigde Staten.

In het nieuws: Bij de bekendmaking van hun kwartaalcijfers heeft The Walt Disney Company een prijsstijging van het normale abonnement voor Disney+ in de Verenigde Staten aangekondigd. Dat gaat van 10,99 dollar (10 euro) naar 13,99 dollar (12,7 euro) per maand, goed voor een prijsstijging van 3 dollar (2,7 euro).

De details:

  • Prijsstijgingen bij streamingdiensten zijn uiteraard geen verrassing meer. Meest recent was er nog de muziek- en podcastdienst Spotify die een prijsverhoging van 1 euro bekendmaakte.
  • Bij Disney+ in de VS gaat het nu wel meteen om een forse verhoging. Het gewone abonnement kost nu zelfs dubbel zoveel als bij de lancering van de streamingdienst vier jaar geleden. Toen was Disney+ veel goedkoper dan concurrenten zoals Netflix, nu is het een van de duurdere diensten.
  • Veel experts vermoeden dat Disney+ met de prijsstijging vooral zijn goedkoper abonnement met advertenties populairder wil maken. Dat is eind vorig jaar gelanceerd in de VS voor 7,99 dollar (7,2 euro) per maand en wordt niet duurder.

Worden de abonnementsprijzen ook in ons land verhoogd?

  • Voorlopig is er nog geen sprake van een prijsverhoging voor Disney+ in België. De streamingdienst kost dus nog altijd 8,99 euro per maand. Dat is nog steeds hetzelfde bedrag als wat je betaalt sinds 23 februari 2021, toen Disney+ samenging met Star (Hulu) en zo zijn catalogus serieus uitbreidde.
  • Toch lijkt een nieuwe prijsstijging ook in Europa op komst. Disney liet namelijk weten dat het vanaf 1 november zijn abonnement met advertenties zal beginnen uitrollen in Europa, al is niet geweten over welke landen het precies gaat. Meer dan waarschijnlijk volgt er daarna een prijsverhoging voor het gewone abonnement.
Meer
Lees meer...