Disneyland Paris heropent vanaf 15 juli: verregaande maatregelen

Disneyland Paris coronavirus heropening 15 juli
EPA

Goed nieuws voor wie na al die corona-ellende eens iets leuk wil beleven: Disneyland Paris gaat weer open. Het pretpark nabij de Franse hoofdstad is vanaf 15 juli weer toegankelijk voor het grote publiek, zo’n vier maanden na de sluiting door de uitbraak van de coronacrisis. De heropening zal gefaseerd verlopen en er zullen heel wat gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

EPA

Vanaf 15 juli mogen we opnieuw het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en de Disney Village betreden vlakbij Parijs.

Er zullen heel wat veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo zal slechts een beperkt aantal bezoekers op één dag toegestaan worden. Die zullen zich vooraf moeten registeren, toegangstickets dienen op datum geboekt te worden. Op die manier kan het park ervoor zorgen dat de richtlijnen van de Franse overheid nageleefd worden. 

(Lees hier meer over de versoepelingen van de coronamaatregelen in Frankrijk.)

Shows en evenementen

EPA

Doordat de coronacrisis nog lang niet afgelopen is, zullen sommige shows en evenementen in het park nog niet kunnen doorgaan of zullen ze gewijzigd worden bij de heropening. De directie van het amusementpark wacht de ontwikkeling van de gezondheidsmaatregelen af en is van plan om de aanbevelingen van overheidsinstanties strikt na te leven. Dat meldt onder meer de Franse krant Le Parisien.

We weten nu al dat onder meer de Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations pas op een later tijdstip zullen terugkeren. The Lion King: Rhythms of the Pride Lands en Jungle Book Jive zijn bij de heropening nog niet te bezoeken, maar zullen deze zomer nog terugkeren.

Geen ontmoetingen met Disney-figuren

EPA

Voorlopig gaan ook de klassieke ontmoetingen met Disney-figuren niet door. Wel zullen Mickey en zijn vriendjes door het park rondzwerven om bezoekers op een coronavriendelijke manier te entertainen en te verrassen.

Ook worden onder meer de toegang tot de speeltuinen en make-over-belevingen voorlopig nog niet toegestaan. Daarnaast worden de Fastpass-regelingen, waarmee je tegen betaling mag voorsteken, tijdelijk afgeschaft zodat de  wachtrijen bij de attracties beter onder controle gehouden kunnen worden. Bezoekers vanaf 11 jaar zijn verplicht om een mondmasker te dragen tijdens hun bezoek. 

Hotels nog niet open

De heropening van de hotels volgt pas later: Disney’s Hotel Cheyenne op 20 juli, Disney’s Hotel Santa Fe op 3 augustus en het Disneyland Hotel op 7 september. Tijdens de zomer blijven Disney’s Sequoia Lodge en Disney’s Davy Crockett Ranch gesloten. De heropeningsdata van deze zaken worden pas later bekend gemaakt.

Gesponsorde artikelen