Dit sigaarvormig projectiel is volgens Harvard-wetenschappers het bewijs van buitenaards leven

Dit sigaarvormig projectiel is volgens Harvard-wetenschappers het bewijs van buitenaards leven

Hooggeplaatste, Amerikaanse astronomen van de prestigieuze Harvard-universiteit menen dat ze bewijs hebben gevonden van buitenaards leven. Ze hebben de UFO ‘Oumuamua’ ontdekt en die heeft wel een héél aparte vorm.

Vorig jaar hebben sterrenkundigen van de Harvard-universiteit een mysterieus projectiel ontdekt in de vorm van een sigaar. Het object wordt Oumuamua genoemd. Dat betekent “boodschapper uit het recente verleden”.

Het hemellichaam werd ontdekt door de Pan-STARRS 1-telescoop vanop Hawaï. Sindsdien zijn wetenschappers druk bezig met het projectiel te identificeren. Eerst werd gedacht dat het om een komeet ging, daarna een asteroïde. Nu spreken ze van een “nieuwe klasse van interstellaire objecten”. De wetenschappers zeggen dat het mogelijk is dat het projectiel van “kunstmatige oorsprong” is. Dat wil dus zeggen dat het door buitenaards leven geconstrueerd is.

(Onlangs raakte bekend dat NASA de 15 jaar oude Mars rover op de rode planeet weer aan de praat probeert te krijgen.)

Lichtzeiltechnologie

“Oumuamua zou een volledig operationele sonde kunnen zijn die door een buitenaardse beschaving bewust naar de aarde is gestuurd”, klinkt het in de Astrophysical Journal Letters.

Deze theorie is gebaseerd op het feit dat het projectiel zich onverwachts heel snel bewoog. “Als het om een projectiel gaat van artificiële oorsprong is het mogelijk dat Oumuamua door de interstellaire ruimte vliegt als een stukje geavanceerde technologie”, klinkt het verder.

Volgens Abraham Loeb, professor en hoofdastronoom op Harvard, bestaan er op aarde al vergelijkbare lichtzeilen: “Er zijn al lichtzeilen met gelijkaardige dimensies die ontwikkeld zijn door onze eigen samenleving, waaronder het IKAROS-project en het Starshot Initiative. De lichtzeiltechnologie zou gebruikt kunnen worden voor transport tussen twee planeten of tussen sterren.”

Snelheid toegenomen in plaats van afgenomen

“Oumuamua’s snelheid was toegenomen in plaats van afgenomen”, klinkt het verder. “Een verklaring hiervoor was dat Oumuamua materiaal uitstootte vanuit zijn oppervlak (uitgassen) vanwege opwarming door de zon. Dit materiaal, dat consistent is met hoe een komeet zich gedraagt, zou Oumuamua deze snelheidsimpuls geven. Bialy and Loeb bieden een tegenverklaring. Als Oumuamua inderdaad een komeet is, waarom was er dan geen uitgassen waargenomen toen het zo dicht bij de zon was? Daarbij in acht genomen, dat als het uitgassen verantwoordelijk was voor de acceleratie, dit ook een snellere tuimelbeweging had moeten veroorzaken, en dit was niet het geval.”

Gestuurd om ons te onderzoeken

De onderzoekers houden er rekening mee dat “Oumuamua een lichtzeil kan zijn, een type ruimteschip dat zich voort beweegt door stralingsdruk van fotonen op het zeil om voortstuwing te genereren. Iets dergelijks is ook het doel van het Breakthrough Starshot project. Het lichtzeil zou gestuurd kunnen zijn door een andere civilisatie om ons zonnestelsel te bestuderen.”

Gesponsorde artikelen