Dit zijn 20 meest komische series op Netflix

Netflix heeft tegenwoordig een mooi aanbod met komische series. Wij hebben ons lachspieren getraind en pikten er de 20 grappigste reeksen uit. Ze staan in alfabetische volgorde. Deze lijst wordt regelmatig voorzien van een update.

Laatste update: 9 juni 2018

1. Alexa & Katie (1 seizoen, 2018 – …)

Waarover gaat het?

Kanker is al dramatisch genoeg, je kan de ziekte dan maar met de nodige humor proberen benaderen. Alexa en Katie zijn hartsvriendinnen die alles met elkaar delen. Alexa lijdt echter aan kanker en moet een behandeling ondergaan. Daarbij krijgt ze de steun van Katie die er alles aan doet zodat Alexa op een zo normaal mogelijke manier naar school kan gaan. Wanneer het haar van Alexa begint uit te vallen, beslist Katie zonder nadenken om ook haar eigen haar allemaal af te scheren.

Een ultiem verhaal van vriendschap dus, en zo kan je Alexa & Katie nog het best vergelijken met die series uit de jaren 90 die vooral rond feel good draaien. Denk maar aan Full House, The Fresh Prince of Bel-Air, Family Matters, etc. De humor is niet te gesofisticeerd zodat je met het hele gezin kunt kijken. Het enige verschil is dat deze reeks wel een verhaal heeft dat als een rode draad door de afleveringen loopt. Netflix is er blij mee, want er is een tweede seizoen besteld.

Voor de fans van …

Fuller House, Full House

2. A Series of Unfortunate Events (2 seizoenen, 2017 – …)

Waarover gaat het?

Gebaseerd op kinderboeken is deze serie natuurlijk niet serieus bedoeld. De afleveringen zijn soms wel spannend, maar humor staat toch centraal. Wanneer hun ouders in een mysterieuze brand omkomen, krijgen de drie Baudelaire-kinderen een nieuwe voogd. Ze erven een fortuin, maar mogen daar op hun leeftijd nog niets mee doen. Dat geld wekt de aandacht van Count Olaf, het eerste verre familielid dat voor de kinderen mag zorgen.

Doorheen de verhalen krijgen de kinderen verschillende voogden, waarmee het telkens om uiteenlopende redenen verkeerd afloopt. Olaf, gespeeld door Neil Patrick Harris uit How I Met Your Mother, zit hen echter op de hielen en dringt via niet zo geniale vermommingen altijd weer hun leven binnen. De serie zal waarschijnlijk zolang lopen als er boeken zijn. Volgend jaar volgt zo het derde en vermoedelijk laatste seizoen dat de vier resterende boeken zal behandelen. Lees hier onze uitgebreide review van deze serie.

Voor de fans van …

Anne With an E, How I Met Your Mother

3. Big Mouth (1 seizoen, 2017 – …)

Waarover gaat het?

Cartoons gaan doorgaans veel verder dan een gewone humoristische serie, en daarbij tasten ze graag de grenzen van seksualiteit af. Big Mouth gaat over kinderen die volwassenen worden, en allerlei ontdekkingen doen. Het eerste schaamhaar, de eerste maandstonden, puistjes, twijfels over seksuele geaardheid, … Alles wat met prille seksualiteit te maken heeft komt op die manier aan bod.

Het interessantste hieraan is dat de serie de rol van de seksuele voorlichting door ouders en school lijkt over te nemen. Alles wordt op een komische, maar ook realistische manier benaderd. Sensoa vertelde newsmonkey zelfs dat Big Mouth de onzekerheden van jongeren heel goed in beeld brengt en dat de serie kan stimuleren om er een gesprek over te hebben.

Voor de fans van …

F is for Family, BoJack Horseman, Rick & Morty

4. BoJack Horseman (4 seizoenen, 2014 – …)

Waarover gaat het?

Een serie over een paard dat kan praten? Je went er snel aan, want in deze series bestaat de wereld uit een combinatie van gewone mensen en mensen die het uiterlijk van een dier hebben. BoJack was in de jaren 90 de ster van zijn eigen tv-serie. Intussen is hij als acteur veel minder succesvol. Hij klaagt over alles en leeft in een villa met uitzicht op Hollywood. Hij drinkt veel en kijkt met heimwee terug naar z’n succesjaren.

De serie gaat al enkele jaren mee en is de eerste animatiereeks die Netflix op de kaart wist te zetten. Later dit jaar komt er een vijfde seizoen.

Voor de fans van …

F is for Family, Big Mouth, Rick & Morty

5. Brooklyn Nine-Nine (5 seizoenen, 2014 – …)

Waarover gaat het?

Een komische serie over een politiekorps in New York, waarin alle clichés natuurlijk aan bod komen. Jake Peralta is een getalenteerde inspecteur, maar hij is tevens nog altijd een kind. Zijn baas, Ray Holt, is dan weer heel ernstig ingesteld en kan niet lachen met zijn gedrag. Maar eigenlijk bestaat het hele korps uit typische personages die vaak voor hilarische moment zorgen.

De serie dreigde na vijf seizoen te worden stopgezet door FOX, maar de trouwste fans kwamen meteen in opstand. Wat volgde was een transfer van FOX naar NBC, waar Brooklyn Nine-Nine in het zesde seizoen een nieuwe kans krijgt. Op Netflix kan je de eerste drie seizoenen zien, maar vermoedelijk zullen de andere twee nog wel volgen.

Voor de fans van …

How I Met You Mother, That 70s Show

6. Family Guy (16 seizoenen, 1999 – …)

Waarover gaat het?

Jammer genoeg biedt Netflix niet alle seizoenen van Family Guy aan, maar je kan wel seizoenen 11 tot en met 15 zien, dus daar ben je toch al even mee bezig. De serie bestaat intussen bijna twintig jaar en gaat daarmee The Simpsons achterna. Maar eigenlijk kunnen we de reeks als volgt omschrijven: daar waar de humor van The Simpsons een grens kent en stop, net daar begint Family Guy. Soms twijfel je wel eens of je nu wel mag lachen, maar uiteindelijk doe je het toch.

Peter Griffin is de Homer Simpson van de familie, en eigenlijk hebben de twee echt nog wel een pak overeenkomsten. Stewie, de baby, en Bryan, de hond, zijn voorts ook een duo dat onafscheidelijk is. Absurde humor die voortdurend te ver gaat en daardoor grappig is!

Voor de fans van …

Rick & Morty, Big Mouth, BoJack Horseman

7. Friends (10 seizoenen, 1995 – 2004)

Waarover gaat het?

Friends is voor veel kijkers pure nostalgie, en ook al hebben we die afleveringen al tien keer gezien, toch sprongen we een gat in de lucht toen Netflix de serie aan het aanbod toevoegde. En wees maar zeker dat je de tien seizoenen nog eens wil bekijken. De reeks heeft geen introductie meer nodig, tenzij je van een andere planeet komt.

Liefdesperikelen en andere problemen komen aan bod, maar vriendschap vormt de basis bij Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler en Joey. De belangrijkste plaatsen in de serie zijn de appartementen van de vrienden en natuurlijk Central Perk, waar ze hun koffie gaan drinken. De 236 afleveringen staan er allemaal op, heel gevaarlijk voor een slaapgebrek … Hier lees je alvast de 13 meest legendarische quotes.

Voor de fans van …

Friends, Friends, Friends,How I Met Your Mother, That 70s Show

8. Fuller House (3 seizoenen, 2016 – …)

Waarover gaat het?

Full House was begin jaren 90 een heel populaire serie, maar vandaag zou de reeks dat succes wellicht niet meer evenaren. En toch waagde Netflix zich aan een vervolg. Kleine meisjes worden groot en het zijn de dochters die nu het huis runnen. Niet Michelle Tanner, zij is de belangrijkste afwezige. Maar ze moesten met drie zijn, dus daarom worden DJ en Stephanie bijgestaan door Kimmy Gibbler. Danny, Joey, Jesse en Becky komen nog regelmatig over de vloer, maar spelen geen hoofdrol.

Zoals het hoort zijn er nieuwe kinderen in het huis. Maar waar Danny drie dochters had, heeft DJ nu drie zonen. Ze staat er echter eveneens alleen voor en dus komen Stephanie en Kimmy bij haar wonen. Kimmy heeft intussen ook een dochter, zodat het niet alleen rond jongens draait. En dan is er haar ex Fernando, al heeft ze daar eigenlijk nooit echt mee gebroken … De sfeer van weleer in een fris, modern jasje.

Voor de fans van …

Full House, Alexa & Katie, Friends

9. GLOW (1 seizoen, 2017 – …)

Waarover gaat het?

Van de makers van Orange Is The New Black. De reeks speelt zich af in het Los Angeles van 1985. Eén van de hoofdrollen is voor Alison Brie. Zij speelt Ruth Wilder, een jonge actrice die geen werk vindt. Mannen gaan telkens met de beste rollen lopen en ze ruikt plots een kans wanneer Gorgeous Ladies of Wrestling, GLOW dus, op zoek blijkt naar actrices. Ze neemt samen met tientallen andere vrouwen deel aan de audities en de trainingen om te leren worstelen.

Aan de leiding staat Sam, een regisseur van B-films die diep is gevallen. Hij heeft het niet voor Ruth en heeft een voorkeur voor haar beste vriendin Debbie. Hier en daar zijn fans die deze serie al beter vinden dan Orange Is The New Black. Het tweede seizoen verschijnt op 29 juni op Netflix.

Voor de fans van …

Orange Is The New Black, Unbreakable Kimmy Schmidt, Love

10. Grace & Frankie (4 seizoenen, 2015 – …)

Twee koppels op leeftijd worden plots uit elkaar gerukt wanneer de mannen ontdekken dat ze homo zijn en een relatie met elkaar beginnen. Eigenlijk weten ze het al langer en hebben ze al twintig jaar een intieme relatie, maar nu besluiten ze hun huwelijk te beëindigen en samen te gaan wonen. Een grote klap voor de beide vrouwen, Grace en Frankie, die bij elkaar steun zoeken en ook gaan samenwonen.

Daar kan je wel een paar seizoenen mee vullen, denken we. Het vijfde seizoen is voor 2019. De cast doet natuurlijk ook veel, want Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen en Sam Waterston spelen de hoofdrollen.

Voor de fans van …

You Me Her, Unbreakably Kimmy Schmidt, Alexa & Katie

11. How I Met Your Mother (9 seizoenen, 2005 – 2014)

Waarover gaat het?

Een klassieker die de grote leegte na Friends een beetje moest invullen. En dat is dus goed gelukt. Eigenlijk gaat het andermaal over een groep vinden, over hun relaties met andere mensen en ook met elkaar. Ted en Barney zijn doorheen de serie op dezelfde vrouw verliefd: Robin, gespeeld door Cobie Smulders. Leuk detail: Neil Patrick Harris en Cobie Smulders zijn elkaar als collega’s opnieuw tegengekomen op de set van A Series of Unfortunate Events.

Over de laatste aflevering was heel veel te doen, wat bewijst dat How I Met Your Mother gedurende tien jaar een deel van ons leven is geworden. Misschien net een trapje lager dan Friends, maar zeker een serie die hier … “wait for it” … een plaats verdient.

Voor de fans van …

Friends, Brooklyn Nine-Nine, New Girl

12. Jane The Virgin (4 seizoenen, 2015 – …)

Waarover gaat het?

Jane Villanueva is een jonge Latina vrouw, die werkt en erg gelovig is. En als goede katholiek is ze natuurlijk nog steeds maagd. Maar dan wordt ze tijdens een routineonderzoek per ongeluk zwanger door kunstmatige inseminatie die niet voorzien was. Op die manier krijg je een soort telenovela met de nodige humor.

Natuurlijk ontdekt ze wie de vader van het kind is en natuurlijk heeft ze daar een band mee. De man is zelf getrouwd, is een playboy, heeft kanker overleefd en is de eigenaar van het hotel waar Jane werkt. En hij is niet alleen haar baas, ze was er vroeger ook nog eens smoorverliefd op. De serie zal met een vijfde seizoen worden afgesloten.

Voor de fans van …

Pretty Little Liars, Gilmore Girls

13. Master of None (2 seizoenen, 2015 – …)

Waarover gaat het?

Een serie die redelijk veel lof gekregen heeft en waarmee Netflix zijn eigen soort humor probeert te zetten. Dev is een 30-jarige acteur in New York City die het zoals veel van zijn collega’s moeilijk heeft om aan de bak te komen. We volgen hem niet alleen op professioneel vlak, maar zien ook hoe hij met de rest van het leven omgaat. Uiteindelijk draait alles wel altijd rond zijn vrienden, zijn carrière en zijn zoektocht naar een relatie.

Het duurde een tijdje voor acteur Aziz Ansari met een vervolg kwam, maar intussen staan er twee seizoenen op Netflix. Met drie Emmy Awards en een Golden Globe op zak kunnen we alleen maar hopen dat er nog een derde seizoen aankomt. Lees intussen hier onze uitgebreide review van deze serie.

Voor de fans van …

Love, Unbreakable Kimmy Schmidt, GLOW

14. Orange Is The New Black (5 seizoenen, 2013 – …)

Waarover gaat het?

Voor veel fans van Netflix is dit de serie waarmee ze de streamingsdienst hebben leren kennen. Het was ook één van de eerste Originals die perfect naast de tv-series op klassieke zenders een eigen leven ging leiden. Het eerste seizoen hield nog enigszins vast aan het verhaal van Piper Chapman, een jonge vrouw die wordt veroordeeld voor een misdaad uit haar verleden en anderhalf jaar de cel in moet. In de gevangenis vindt ze de vrouw terug waarmee ze die misdaad beging en ook haar oude gevoelens borrelen weer op, hoewel ze thuis een vriend en verloofde heeft.

Nadien wordt Piper meer de rode draad dan de hoofdrol van het verhaal. Andere hilarische personages treden op de voorgrond. En daarmee verwatert ook het verhaal een beetje, waardoor Orange Is The New Black veel meer een komische reeks wordt die voortdurend op je lachspieren werkt.

Voor de fans van …

GLOW, Weeds, The Santa Clarita Diet

15. Rick & Morty (3 seizoenen, 2013 – …)

Waarover gaat het?

Deze animatieserie volgt een briljante wetenschapper en zijn iets minder geniale kleinzoon. Rick is behalve geniaal ook verslaafd aan alcohol, terwijl Morty bang en dom is. Samen beleven avonturen terwijl ze het universum ontdekken. De serie werd tot nu aan een gezapig tempo vervolgd, waardoor we nog altijd op het vierde seizoen wachten. Maar goed nieuws, want dat is op komst, en zelfs meer dan dat.

Door het enorme succes heeft Adult Network, het programmablok van Cartoon Network dat de serie uitzendt, in één klap 70 nieuwe afleveringen besteld. Op basis van het aantal afleveringen per seizoen zou je zo aan nog eens minstens drie nieuwe seizoenen zitten.

Voor de fans van …

Big Mouth, Family Guy, BoJack Horseman

16. Santa Clarita Diet (2 seizoenen, 2017 – …)

Waarover gaat het?

Het klinkt niet meteen als een komische serie, maar het is in elk geval niet als een serieus verhaal bedoeld. Joel en Sheila zijn makelaars in Santa Clarita, Californië. Wanneer Sheila een fysieke transformatie ondergaat, verandert ze in een zombie en heeft ze menselijk vlees en bloed nodig om te overleven.

Terwijl ze een oplossing zoeken, krijgen ze natuurlijk met allerlei problemen te maken. Niemand mag immers weten wat er met Sheila gebeurd is. En dan zijn er nog de buren waarmee ze moeten omgaan.

Voor de fans van …

Orange Is The New Black, iZombie, Unbreakable Kimmy Schmidt

17. That ’70s Show (8 seizoenen, 1998 – 2006)

Waarover gaat het?

Een klassieker uit de tijd van Friends, maar die zich in de jaren 70 afspeelt. We volgen een groep vrienden die als tieners, en stilaan jonge volwassenen, de wereld leren kennen. Centraal staat Eric Forman, want het grootste deel van de serie speelt zich af in het huis van zijn ouders, Red en Kitty. Ook hier weer veel liefdesperikelen en typische jeugdproblemen, maar dan tegen de achtergrond van de jaren 70.

Heel wat jonge acteurs zijn nadien grote namen geworden. Ashton Kutcher en Mila Kunis zijn zonder twijfel het verst geraakt in hun carrière. Al mag ook Laura Prepon eveneens blij zijn, voor een groot deel dankzij Netflix, dat haar rollen gaf in Orange Is The New Black en Sense8. Kutcher kreeg later nog een reünie met Danny Masterson op de set van The Ranch.

Voor de fans van …

How I Met Your Mother, Friends, Full House, Fuller House

18. The Ranch (4 delen, 2016 – …)

Waarover gaat het?

De verloren zoon Colt Bennett keert terug naar huis na een football-carrière. Hij wil helpen op de ranch van zijn vader Beau, die net op het punt staat om van z’n vrouw te scheiden. Het is zo’n dorp waar iedereen elkaar kent, en Colt maakt er dus een sprong in zijn verleden. Zo wordt hij opnieuw verliefd op Abby, een meisje waarmee hij vroeger al een relatie gehad heeft. Hij pakt het allemaal nogal losjes aan en dat heeft vaak gevolgen. Een serie die drama en humor perfect weet te combineren.

Voor Ashton Kutcher was de reeks een reünie met Danny Masterson na That ’70s Show. Maar die laatste zal er na het vijfde deel niet meer bij zijn. Hij is beschuldigd van seksueel misbruik en werd uit de serie geschreven. De serie was ook een soort comeback voor de girl next door Elisha Cuthbert. We spreken van delen in plaats van seizoen omdat elk seizoen in twee delen wordt uitgebracht. Het vijfde deel staat vanaf 15 juni op Netflix. Lees hier onze review van deze serie!

Voor de fans van …

That ’70s Show, Grace and Frankie, Disjointed

19. Unbreakable Kimmy Schmidt (4 seizoenen, 2015 – 2019)

Waarover gaat het?

Kimmy is één van een groepje jonge vrouwen die 15 jaar lang in een sekte heeft geleefd. Er was haar wijs gemaakt dat de wereld zou eindigen en dus ging ze schuilen in een bunker. Na haar bevrijding keert ze als jonge vrouw terug naar New York om haar verloren tijd in te halen. Dat doet ze met veel enthousiasme en zo ontdekt ze dingen die voor ons heel normaal zijn.

Alhoewel, haar kamergenoot met wie ze een appartement gaat delen, kunnen we nu ook niet echt normaal noemen. Titus wordt bij momenten de ster van de show, want wie kan er nu niet van hem houden? De serie zou na vier seizoenen eindigen, al is er wel sprake van een slotfilm. Het tweede deel van het laatste seizoen wordt pas in januari 2019 online gezet.

Voor de fans van …

Master of None, Grace and Frankie, GLOW

20. You Me Her (3 seizoenen, 2016 – …)

Waarover gaat het?

Een bizarre driehoeksrelatie die ontstaat wanneer een koppel merkt dat de passie verdwenen is, en ze bovendien geen kind kunnen krijgen. Jack en Emma komen in contact met Izzy, een studente die bijverdient als escortemeisje. Niet alleen Jack wordt verliefd op haar, ook Emma valt voor haar charmes. Emma heeft namelijk jarenlang verzwegen voor Jack dat ze ook lesbische relaties heeft gehad en dus eigenlijk biseksueel is. Dat geldt ook voor Izzy, waardoor Jack door veel mannen als een gelukzak wordt beschouwd.

Maar zo’n relatie met drie mensen is niet eenvoudig. Ten eerste omdat de maatschappij het niet aanvaardt, en ten tweede omdat Jack en Emma al een koppel waren. Dat brengt veel problemen en jaloezie met zich mee. Genoeg voor al zeker drie seizoenen bizarre, ongemakkelijke, sexy en komische situaties. Lees hier onze review van deze serie!

Voor de fans van …

Gypsy, The Client List, Easy, Friends from College

Meer
Lees meer...