Documentaire ‘Robin’s Wish’ onderzoekt oorzaak dood Robin Williams

De dood van Robin Williams was een schok voor zijn vele fans. De acteur en komiek was amper 63 jaar en was tot kort voor zijn dood nog aan het werk. In de nieuwe documentaire Robin’s Wish gaan de makers op zoek naar de echte oorzaak van de zelfdoding van Robin Williams.

Het is morgen – 11 augustus – exact zes jaar geleden dat acteur en komiek Robin Williams overleed. Over de oorzaak van zijn dood was lang onduidelijkheid. De acteur zou zelfmoord hebben gepleegd, maar wat hem zover gedreven had, was niet helemaal duidelijk.

Oorspronkelijk waren er verhalen over een jarenlange alcoholverslaving, maar Williams bleek volledig nuchter toen hij stierf. Later maakte zijn weduwe, Susan Schneider, bekend dat de acteur leed aan de ziekte van Parkinson, maar dat had willen verbergen.

Dementie

Ook dat bleek uiteindelijk niet helemaal de juiste diagnose te zijn. Robin Williams had namelijk Lewy-body-dementie, een vorm van dementie met symptomen die doen denken aan zowel de ziekte van Alzheimer als de ziekte van Parkinson. De symptomen zijn (visuele) hallucinaties, traagheid in het bewegen, moeite met lopen en rigiditeit.

Die symptomen en het gebrek aan een verklaring ervoor zouden ervoor gezorgd hebben dat Robin Williams depressief was en uiteindelijk zelfmoord pleegde. In de trailer van Robin’s Wish zien we collega’s die kort voor zijn dood met hem samenwerkten, vertellen over die laatste maanden.

Bekijk hier de trailer van Robin’s Wish

https://www.youtube.com/watch?v=258xga9HsjE

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...