Docureeks ‘Waco: American Apocalypse’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe docureeks Waco: American Apocalypse. Daarin zal dieper ingegaan worden op de sekte rond David Koresh en het dramatische einde van die sekte. De reeks bestaat uit drie afleveringen die vanaf vandaag allemaal te vinden zijn op Netflix.

Fans van true crime kunnen kunnen vanaf vandaag een nieuwe documentaire vinden op Netflix. De driedelige docureeks Waco: American Apocalypse zal inzoomen op de sekte rond David Koresh die eindigde in de bloederige Waco-bestorming. 

Waco: American Apocalypse

Waco: American Apocalypse vertelt het verhaal van David Koresh. Hij richtte eind de jaren 80 een sekte op in Waco in Texas. Maar omdat de politie vermoedde dat de sekte illegale wapens bezat, vielen ze op 28 februari 1993 binnen. Wat volgde waren wekenlange onderhandelingen, die op niets uitdraaiden. 

Daarom besloot de politie na 51 dagen van de grovere middelen in te zetten. Op 19 april 1993 besloten ze om het Mount Carmel Center, waar de sekteleden woonden, te bestormen. Die bestorming eindigde in een grote brand waarbij in totaal 86 doden vielen. Bij die doden waren heel wat kinderen, maar ook Koresh zelf. Zijn lichaam werd gevonden met een schotwonde in het hoofd, waarbij het niet duidelijk is of hij zelfmoord pleegde of neergeschoten werd. Daarnaast kan er ook niet met zekerheid gezegd worden of hij overleed door het schot of door de brand. In de nasleep van de brand kwam er heel wat kritiek op de FBI en hoe ze de zaak aanpakten. 

In de Netflix-documentaire komen verschillende betrokkenen aan het woord. Het gaat daarbij om agenten die betrokken waren bij de bestorming, maar ook sekteleden die konden ontsnappen.

Bekijk hier de trailer van Waco: American Apocalypse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...