Nederlandse onderzoeker raadt Donald Trumps Twitterwachtwoord

Over drie weken is het zover: dan kiezen de Amerikanen hun volgende president. Eén van de opties is huidig president Donald Trump. Hij staat erom bekend nogal graag eens z’n gedachten te delen via Twitter. Je zou dus denken dat hij z’n profiel goed beveiligt, maar niets is minder waar.

De Nederlander Victor Gevers is erin geslaagd om het wachtwoord van Amerikaans president Donald Trump te kraken. En heel moeilijk is dat niet geweest. Want als we de beveiligingsonderzoeker mogen geloven, had hij het bij z’n vierde gokje al juist.

Make America Great Again

Erg origineel was Trump dan ook niet. Volgens de Nederlandse krant De Volkskrant liet de president zich inspireren door z’n campagneslogan, Make America Great Again. Het wachtwoord van Trump is een afkorting daarvan, met een paar elementen die het moeilijker moeten maken: “maga2020!”.

Heel veel moeilijker maakten de cijfers het wachtwoord niet, want de Nederlander kon het al snel raden. Hij kreeg toegang tot alle privéberichten van de Amerikaanse president, kon tweeten in zijn naam én z’n profiel aanpassen. Om dat te bewijzen, heeft Gevers een screenshot gemaakt.

Screenshot Hack Trump Twitter
Victor Gevers via Vrij Nederland

Secret Service

Dat hij vorige vrijdag plots in contact kon komen met de 87 miljoen volgers van de president, maakte Gevers bang. Hij sloeg alarm en tagde zelfs de CIA, het Witte Huis, de FBI en Twitter zelf. Alles om duidelijk te maken dat het wachtwoord van Donald Trump gevaarlijk gemakkelijk is.

Hij kreeg geen reactie. Maar een dag later was plots tweestapsverificatie ingeschakeld op het profiel van de president. Nog een dag later kreeg Gevers plots een telefoontje van de Amerikaanse Secret Service, die de president beveiligt.  “Vriendelijk. Ze waren geïnteresseerd in mijn informatie. Ik heb ze alles doorgestuurd”, klinkt het.

Meer
Lees meer...