Doof meisje krijgt staande ovatie en ‘golden buzzer’ in America’s Got Talent en dat is alleen maar terecht

Talentenshows zijn er bij de vleet, maar af en toe worden we toch nog verrast door uitzonderlijk talent. Dat gebeurde ook in America’s Got Talent, waar Mandy Harvey een subliem optreden gaf én meteen de harten van de jury veroverde. Dat leverde haar zelfs een rechtstreeks ticket naar de liveshows op. 

Het is niet alleen dat Mandy Harvey goed kan zingen, want er zijn wel meerdere mensen op onze planeet met een goeie stem gezegend. Maar Mandy was hard aan het werken aan haar eigen muziekcarrière toen ze te maken kreeg met een bindweefselziekte die haar gehoor aantastte. Waar een hoorapparaat eerst soelaas kon bieden, is de jonge vrouw nu helemaal doof.

Met de steun van haar papa begon Mandy toch opnieuw met muziek spelen en zingen. Tijdens haar auditie in America’s Got Talent brengt ze een eigen nummer op haar ukelele dat gaat over hoe ze haar leven opnieuw in handen heeft genomen nadat ze haar gehoor verloor.

Zonder schoenen

Ze zingt zonder schoenen aan, zodat ze de muziek kan voelen en kijkt naar haar muzikanten om zeker te zijn dat een solo geëindigd is. Haar tolk staat haar bij in haar gesprek met de jury, maar voor wat er na haar optreden kwam had ze volgens juryvoorzitter Simon Cowell geen tolk voor nodig: zonder twijfelen duwt hij de Golden Buzzer in die Mandy rechtstreeks naar de liveshows stuurt en dat is alleen maar terecht.

Haar auditie gaat ondertussen de wereld rond. Op YouTube werd de video al 10 miljoen keer bekeken, op Facebook maar liefst 125 miljoen keer!

Kijk snel naar Mandy’s auditie hieronder, maar wees niet kwaad op ons als je een traantje moet wegpinken:

Meer
Lees meer...