Drake steunt The Weeknd in strijd tegen de Grammy’s

Hoewel iedereen vermoedde dat The Weeknd kans zou maken op meerdere Grammy’s bleef Abel Makkonen Tesfaye met lege handen achter na de bekendmaking van de nominaties. The Weeknd heeft er een absoluut topjaar op zitten met een succesvol album ‘After Hours’ en de monsterhit Blinding Lights. Maar daar is de Recording Academy het niet mee eens.

De Recording Academy zorgde voor enkele verrassingen bij de bekendmaking van de genomineerden voor de Grammy’s van 2021. De grootste shock kwam er voor The Weeknd, die na een topjaar geen enkele nominatie kreeg.

The Weeknd vs. de Grammy’s

De fans van The Weeknd bleven in shock achter na de bekendmaking van de nominaties. Ze hadden minstens één grote nominatie verwacht voor The Weeknd, maar zelfs in de kleinere categorieën bleef een nominatie uit. Ook de zanger zelf is hier niet over te spreken.

https://twitter.com/theweeknd/status/1331394452447870977

Op Twitter sprak hij zich uit over de Grammy’s. “De Grammy’s blijven corrupt”, zo klonk het. “Jullie zijn mij, mijn fans en de muziekindustrie transparantie verschuldigd.” Daar bleef het ook niet bij, want in een latere tweet maakte hij ook duidelijk dat hij weigert aanwezig te zijn op de Grammy-uitreiking voor een optreden of om een award uit te reiken. The Weeknd was al wekenlang bezig aan de voorbereidingen van zijn optreden op de Grammy’s, maar dat was voor niets, want “geen nominatie betekent volgens mij dat je niet uitgenodigd bent”.

https://twitter.com/theweeknd/status/1331662982053392386?s=20

Drake

Drake is dit jaar wel genomineerd in drie categorieën. Met de videoclip van Life Is Good maakt hij kans op de Grammy voor Best Music Video en met zijn nummer Laugh Now Cry Later met Lil Dirk kan hij winnen in de categorieën Best Melodic Rap Performance en Best Rap Song.

Hoewel Drake dus wel “erkend wordt door de Recording Academy”, sluit hij zich wel aan bij het statement van The Weeknd. Via zijn Instagram Story gaf hij z’n mening. “Ik denk dat we moeten stoppen met gechoqueerd te zijn over het gebrek aan voeling van deze awardshows met de muziek die een impact maakte. We moeten aanvaarden dat wat vroeger gezien werd als de hoogste vorm van erkenning voor artiesten er nu niet meer toe doet. Het is zoals een familielid waarvan je blijft hopen dat hij zal veranderen, maar dat je zijn gewoonten simpelweg niet kan veranderen.”

“Enkele dagen geleden zei ik nog dat The Weeknd een zekerheid was voor Album of Song of the Year. En daar had ik ontelbaar veel logische redenen voor, maar het gaat nooit zoals je het verwacht.”

In een tweede post deelt hij nog enkele namen van artiesten die volgens hem een nominatie verdienden. “Lil Baby, Pop Smoke, PartyNextDoor en Popcaan. Er zijn te veel namen die missen om ze te kunnen noemen …”

Drake Instagram Story
Instagram champagnepapi

Nicki Minaj

Rapster Nicki Minaj deelde de post van Drake ook op haar Instagram Story. Ook zij sprak zich de afgelopen dagen uit tegen de Grammy’s. Op Twitter schreef ze zo over haar ervaring met de awardshow.

“Ik zal nooit vergeten dat de Grammy’s me de award voor Best New Artist niet gaven toen ik zeven nummers had die op hetzelfde moment in de Billboard-hitlijst stonden en groter waren dan eender welke vrouwelijke rapper in het afgelopen decennium. Ik inspireerde toen een hele generatie. Maar ze gaven de award aan de witte man Bon Iver.” Nicki Minaj kreeg in het verleden al 10 nominaties voor de Grammy’s, maar kon er geen enkele verzilveren. Haar laatste nominatie dateert van 2016.

Meer
Lees meer...