‘Dynamite’ van BTS is nu de videoclip met de meeste reacties aller tijden

Dynamite, het nieuwste nummer van K-popgroep BTS, heeft al tientallen records gebroken. En daar kan het nu nog eentje aan toevoegen. De videoclip van het nummer is nu namelijk de videoclip met de meeste reacties aller tijden op YouTube.

BTS blijft met hun nieuwste nummer Dynamite maar records breken. Van de meeste YouTubeviews in 24 uur tot de snelste nummer één positie in 100 landen op iTunes. Maar zelfs nu, twee weken nadat het nummer verscheen, blijven de zeven jongens er records mee breken.

Meeste reacties op een videoclip

Het nieuwste record van Dynamite is dat van de meeste comments op een videoclip op YouTube. In totaal kreeg Dynamite nu meer dan 6,5 miljoen comments. Daarmee steken ze de vorige recordhouder, DNA van BTS voorbij. Het is dus geen nieuw record voor de jongens van BTS, maar wel een nieuw record voor Dynamite.

Daarnaast is Dynamite ook de tiende video in de lijst met de video’s met de meeste likes op YouTube. Op dit moment heeft de video meer dan 16 miljoen likes. Het nummer Boy With Luv van BTS staat in diezelfde lijst op de zevende plaats met bijna 18 miljoen likes. De absolute nummer één is Despacito van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee met bijna 40 miljoen likes.

Drie nieuwe Guinness World Records

Bovenop dit record kreeg BTS de afgelopen dagen ook drie nieuwe vermeldingen in het Guinness World Records Book. Het gaat daarbij om drie samenhangende records. Die voor meest bekeken muziekvideo in 24 uur op YouTube, meest bekeken muziekvideo in 24 uur door een K-popgroep en uiteraard die voor meest bekeken YouTubevideo in 24 uur. De clip voor Dynamite werd in 24 uur 101,1 miljoen keer bekeken. Waarmee het ook de eerste video op YouTube werd die meer dan 100 miljoen keer bekeken werd in één dag tijd.

Daarnaast debuteerde BTS met Dynamite ook op de eerste plaats in de Billboard 100, de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten en bij uitbreiding de belangrijkste hitlijst ter wereld. Het was de eerste keer dat een nummer van een Aziatische artiest bovenaan de hitlijst binnenkomt en nog maar de 43ste keer dat een nummer meteen op één staat in de hitlijst.

Meer
Lees meer...