Left Right
scrollTop top

Twee unieke Eddie Van Halen-gitaren worden geveild


Eddie Van Halen Gitaren Veiling
© Eddie Van Halen – Isopix

Goed nieuws van fans van Van Halen die een paar duizend euro op overschot hebben liggen. Twee van z’n unieke gitaren gaan namelijk nog dit jaar onder de hamer. Het gaat om gitaren die hij in z’n bezit had, bespeeld heeft en zelfs mee ontworpen heeft.

Veilinghuis Julien’s Auctions komt binnenkort met een nieuwe reeks veilingen. Die kreeg de naam Icons & Idols Trilogy: Rock ‘N Roll. Ze bevat, zoals de naam al doet vermoeden, items van wereldberoemde muzikanten. Het gaat onder andere om attributen van Kurt Cobain, Prince, The Beatles, David Bowie, Bob Marley en Eddie Van Halen.

EVH-gitaren

Van Halen stelde twee gitaren uit z’n collectie beschikbaar voor de veiling. Het gaat om een EVH Charvel Art Series uit 2004, met zwart en witte strepen. De andere is een iets ouder stuk met rood, wit en zwart. Eddie Van Halen heeft de twee gitaren mee helpen ontwerpen.

Slecht nieuws voor fans zonder spaarpotje. Want de gitaren zullen waarschijnlijk elk tussen de 34.000 en 68.000 euro opbrengen. Bieden kan vanaf 4 december.

Vereerd

Bij Julien’s Auctions zijn ze alvast enthousiast over de EVH-gitaren. “We zijn vereerd dat we deze twee iconische gitaren in ons evenement kunnen sliuten. Ze maakten deel uit van z’n briljante, zinderende carrière als één van de beste rockers en meest getalenteerde gitaarhelden ooit.”

Overleden

Opvallend is dat Eddie Van Halen zelf nog de gitaren aan Julien’s heeft geschonken. De instrumenten maakten dus al deel uit van de Icons & Idols-collectie voor z’n dood eerder deze maand.

Eddie Van Halen heeft op 6 oktober de strijd tegen kanker verloren. Het was z’n zoon die het nieuws naar buiten bracht. “Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven”, begon Wolfgang op Twitter. “Maar m’n vader, Edward Lodewijk Van Halen, heeft z’n lange en zware gevecht met kanker deze morgen verloren.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938