Left Right
scrollTop top

Prince in ‘New Girl’: grote fan met veel ideeën voor de aflevering waarin hij verscheen


New Girl Prince
© New Girl

New Girl kwam al in 2018 op z’n einde, maar toch is het laatste woord over de serie nog niet gezegd. Integendeel. Heel wat interessante verhalen duiken nu pas op! Zo hebben we geleerd waarom Prince in het derde seizoen van de reeks z’n eigen aflevering heeft gekregen en hoe de cast daarop reageerde.

New Girl was van in het prille begin van de reeks in 2011 een gigantisch succes. Zowel fans als recensenten waren onder de indruk van de manier waarop de schrijvers de personages hadden uitgewerkt, en ook de manier waarop ze vertolkt werden, kreeg veel lof.

Prince

En alsof de fantastische scripts en steengoede acteerprestaties nog niet genoeg waren, kregen we in het derde seizoen van New Girl plots Prince te zien. In 2013 ging Prince op antenne, een aflevering waarin de excentrieke zanger centraal stond.

In de aflevering worden Jess (Zooey Deschanel) en Cece (Hannah Simone) uitgenodigd op een feestje bij Prince thuis. Op het moment dat ze vertrekken, zegt Nick (Jake Johnson) voor het eerst dat hij van Jess houdt. Zij weet niet waar ze het heeft, en beantwoordt z’n liefdesverklaring met finger guns.

Make-over en advies

Om het drama op te lossen, beslissen Nick, Schmidt (Max Greenfield), Winston (Lamorne Morris) en Coach (Damon Wayans Jr.) om in te breken in het huis van Prince. Het lukt, en Jess en Nick proberen over hun gevoelens te praten, wat niet zo’n succes is.

Tot Prince de twee benadert en naar hun verhaal luistert. Hij wil met Jess praten, geeft haar een make-over en bakt pannenkoeken. Prince geeft Jess advies over liefde, en het leven in het algemeen. En dankzij de zanger kunnen de twee uiteindelijk over hun gevoelens praten.

Tweede keer

Het was al de tweede keer dat de makers van New Girl Prince gevraagd hadden of hij niet eens in de serie wilde verschijnen. Hij had namelijk al duidelijk gemaakt dat hij een grote fan van de reeks was. Maar de eerste keer weigerde hij een korte cameo.

Maar toen New Girl zou uitgezonden worden na de Super Bowl XLVIII, zochten de makers een manier om een breder publiek aan te spreken. Ze zochten opnieuw contact met Prince, en stelden hem voor dat hij het middelpunt van z’n eigen aflevering zou kunnen worden.

Enthousiaste gastacteur

Volgens de makers was Prince een enorm enthousiaste gastacteur. Hij had heel wat ideeën voor het script, zoals de make-over die hij Jess heeft gegeven. Bovendien deed ie ook z’n zegje over andere details, zoals decoratie, kledij en kapsels.

De aflevering was één van de twee enige keren dat Prince zich aan het acteren waagde. In 1997 was hij al in Muppets Tonight verschenen, al telt dat misschien niet helemaal als een acteerprestatie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899