Left Right
scrollTop top

Familie Bob Marley brengt ‘One Love’ opnieuw uit: opbrengst naar strijd tegen corona


Bob Marley One Love Corona
© Isopix

De familie van Bob Marley gaat een nieuwe versie uitbrengen van één van de grootste hits van de reggaezanger, One Love. In het nummer zullen onder andere een zoon, dochter en kleinzoon van Bob Marley te horen zijn. De opbrengst van het lied gaat integraal naar de strijd tegen het coronavirus.

De familie van Bob Marley neemt een nieuwe versie van One Love op. Op het nummer zullen onder andere zoon Stephen, dochter Cedella en kleinzoon Skip te horen zijn. Daarnaast komen ook muzikanten uit conflictgebieden aan bod, en krijgen we kinderen te zien en te horen die opgroeien in kwetsbare omstandigheden.

Opbrengst voor Reimagine

Marley’s Tuff Gong International (het label en studio die Bob Marley in de jaen 1970 oprichtte) werkte samen met Amplified Music aan het nummer, dat op 17 juli verschijnt.

Alle opbrengsten van de nieuwe versie van One Love gaan naar Reimagine. Da’s een campagne van Unicef, die zich inzet om de blijvende gevolgen van Covid-19 op kinderen te voorkomen.

Reimagine zorgt onder andere voor zeep, maskers, handschoenen en beschermingsmateriaal voor kinderen die dat nodig hebben. Daarnaast steunt het ook gezondheidssystemen en initiatieven die zich bezighouden met het herstel na een coronabesmetting.

Samen met TikTok en Pandora

De familie van Bob Marley werkt ook samen met TikTok. Dat platform lanceert de nieuwe versie van One Love op 17 juli en verbindt er ook meteen een challenge aan.

Daarnaast heeft ook juweliersketen Pandora zich aan het project verbonden. Voor elke dollar die de verkoop van het nummer in het laatje brengt, doneert Pandora er ook één (met een maximum van een miljoen dollar).

De originele versie van One Love kan je hieronder herbeluisteren:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755