Een jaar na Aurore: nieuwe verkrachting en ontvoering op Gentse Feesten?

De politie in Gent onderzoek een affaire waarbij een jonge vrouw gisteren verkracht en ontvoerd zou zijn op de Gentse Feesten. Vandaag is het precies een jaar geleden dat Aurore Ruyffelaere ontvoerd en daarna vermoord werd toen ze naar huis wou gaan van de Gentse Feesten.

Feestgangers zagen gisteren, vrijdag, omstreeks 4 uur, hoe een jonge vrouw verkracht werd en in een wagen met een Franse nummerplaat werd gelegd, meldt Het Nieuwsblad. De jonge vrouw was volgens de getuigen flink dronken toen ze aan de Sint-Joriskaai door twee mannen van allochtone origine lastig werd gevallen. Dezelfde getuigen vertelden de politie dat in de Lucas Munichstraat dezelfde vrouw verkracht werd door één van de mannen, terwijl de andere 20 meter verderop “op wacht stond”.

Auto met Franse nummerplaten

De jonge vrouw zou – nog volgens die getuigen althans – bewusteloos geweest zijn op dat moment. Ze zagen ook hoe de daders foto’s van het meisje maakten voor ze haar naar een rode auto met Franse nummerplaat droegen, waarna ze met de noorderzon verdwenen.  

Ze hadden ondertussen de politie gewaarschuwd en die arriveerde omstreeks vijf uur. Daar luidt het dat “de zaak onderzocht wordt.” 

Een jaar na Aurore

Het komt allemaal op de dag dat Aurore Ruyffelaere spoorloos verdween na een avondje stappen op de Gentse Feesten. Haar lichaam werd eind juli aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden, maar bleef lang ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht. Uiteindelijk bekende hij toch en pleegde enkele dagen later zelfmoord in zijn cel.

Meer
Lees meer...