Eén deelt eerste beelden van nieuw seizoen ‘Beau Séjour’

Eén heeft zojuist in primeur de allereerste beelden gedeeld van het nieuwe seizoen van Beau Séjour. Dat langverwacht tweede seizoen kreeg ook meteen een startdatum, namelijk zondag 31 januari.

Het is ondertussen al bijna vier jaar geleden dat de succesreeks Beau Séjour te zien was op Eén. Deze spannende Vlaamse serie werd nationaal en internationaal overladen met complimenten. Op die manier pikte Netflix Beau Séjour op. Daar wist de reeks zelfs thriller-koning Stephen King te bekoren.

Gekende concept, ander verhaal

Door het plot van de reeks leek het lange tijd onmogelijk om een tweede seizoen te maken. Maar door het succes besloten de VRT en productiehuis De Mensen na enige tijd om toch een vervolg te maken. Daarvoor begint de serie met een schone lei en krijgen we een compleet nieuw scenario.

Beau Séjour houdt wel vast aan het gekende concept van de eerste reeks. De kijkers volgen hoofdpersonage Maurice (Gene Bervoets), die als dode zijn eigen overlijden onderzoekt om te achterhalen wat er precies gebeurd is. In het eerst seizoen was de hoofdrol weggelegd voor Kato (Lynn Van Royen).

Gene Bervoets – Bron: VRT

Zeilboot Beau Séjour

Maurice is een voormalige commandant van de marine die zijn eigen lijk ziet hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Even later verneemt hij dat hij dood is, zelfmoord. Maurice kan dit niet geloven.

Dat zijn familie hem liever kwijt dan rijk is, blijkt uit de reacties van zijn drie dochters (Greet Verstraete, Emilie De Roo en Lize Feryn) en ex-vrouw (Katelijne Verbeke) op zijn dood. Daarop begint Maurice zijn dood te onderzoeken en dan merkt hij dat sommige mensen hem wel kunnen zien en horen. Maar waarom juist die mensen?

Katelijne Verbeke, Emilie De Roo, Greet Verstraete en Lize Feryn – Bron: VRT

West-Vlaamse cast

Naast de eerder genoemde acteurs en actrices bestaat de – hoofdzakelijk West-Vlaamse – cast ook nog uit onder andere Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt en Janne Desmet. Het scenario is van de hand van Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (Welp, Plan Bart) naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf). Net als in het eerste seizoen zijn Nathalie Basteyns (Façades, Clan) en Kaat Beels (Tabula rasa, Façades, Clan) de regisseurs.

Bekijk de eerste beelden van seizoen 2 van Beau Séjour

Meer
Lees meer...