Dit zijn de eerste beelden van de set van de ‘FC De Kampioenen’ kerstspecial

De opnames voor de kerstspecial van FC De Kampioenen zijn op vrijdag 13 november van start gegaan. Daarom geeft Eén ons nu al een eerste blik achter de schermen van die special. Over het verhaal wil de zender voorlopig nog niets kwijt, maar in de foto’s kunnen we alvast zien dat DDT de kerstman van dienst is.

We krijgen met z’n allen maar geen genoeg van FC De Kampioenen en deze kerstperiode kunnen we – voor één avond dan toch – een nieuwe aflevering kijken. Want er komt een kerstspecial over onze favoriete amateurvoetbalploeg. Daarin zal ook extra aandacht besteed worden aan Johny Voners. De acteur, die jarenlang in de huid van Xavier Waterslaeghers kroop, overleed eerder dit jaar aan de gevolgen van kanker.

Coronamaatregelen

De opnames zijn nu dus al bijna een week aan de gang in Boom, Meise en Putte. Om de opnames veilig te laten verlopen, wordt er gefilmd met kleine groepjes acteurs tegelijk en dus niet met de volledige cast samen. Daarnaast gebeuren de repetities met mondmasker en wordt in de mate van het mogelijke anderhalve meter afstand gehouden.

De binnenopnames staan gepland voor eind november. Daarvoor werd het bekende café van FC De Kampioenen volledig nagebouwd. Dat werd deze keer ook 2 meter groter gemaakt dan het origineel was. Daardoor is het makkelijker om ook hier coronaproof te werken.

Thuiskomen

In de eerste foto’s en video vanop de set zien we zo maar vijf acteurs: Herman Verbruggen (Marc Vertongen), Jacques Vermeire (Dimitri De Tremmerie), Marijn Devalck (Baltasar Boma), Jaak Van Assche (Fernand Costermans) en Machteld Timmermans (Goedele Decocq). Zij klinken alvast enthousiast over de special. “Deze kerstspecial voelt heel juist aan”, zo klinkt het bij Herman Verbruggen. “Het is thuiskomen, het kon niet beter zijn: echt de kers op de taart.”

Jacques Vermeire volgt hem daarin: “De Kampioenen, voor mij is dat het belangrijkste in mijn leven. Ik ben bezeten. De hele dag ben ik met mijn teksten bezig, aan het repeteren … Wat een ontlading nu!”. Ook Marijn Devalck is blij dat hij opnieuw in de opvallende maatpakken van Balthasar Boma kan kruipen. “Ik heb de laatste aflevering van FC De Kampioenen in 2010 opgenomen, denk ik. Ondertussen zijn we tien jaar verder, en tien kilo zwaarder (lacht). Maar dat zie je nu niet aan mij, want ik herleef helemaal bij deze opnames! Ik word gewoon tien jaar jonger. We kunnen ons echt nog eens laten gaan op de set. We doen dingen die we anders nooit mogen doen, of ze verklaren ons gek.”

In de film duikt naast DDT ook Fernand Costermans op. Acteur Jaak Van Assche (80) is dan ook tevreden dat hij ook nu deel mag uitmaken van de cast. “Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hier nog altijd bij kan zijn, ondanks mijn gevorderde leeftijd. Dat ik er nog altijd deel van mag uitmaken, is onbetaalbaar.”

Bekijk hier enkele foto’s vanop de set:

FC De Kampioenen 10
Eén
FC De Kampioenen
Eén
FC De Kampioenen
Eén
FC De Kampioenen
Eén
FC De Kampioenen
Eén
FC De Kampioenen
Eén

De kerstspecial van FC De Kampioenen is eind december te zien op Eén.

Meer
Lees meer...