De iPhone 13 is nog maar net onthuld, toch doen geruchten over de iPhone 14 al de ronde

Zoals gebruikelijk is de presentatie van de nieuwe iPhone voor analisten de gelegenheid om hun voorspellingen over de toekomst van Apple’s paradepaardje bij te stellen.

De iPhone 13 is nog maar net onthuld, maar voor analisten behoort het nieuwe toestel al tot de geschiedenis. Zij blikken nu al vooruit op de toekomstige modellen. Ming-Chi Kuo, een specialist wat iPhones betreft, heeft zijn voorspellingen bijgesteld, na de presentatie van de nieuwe iPhone.

De iPhone 14, een echte revolutie?

Het volgende paradepaardje van Apple, dat in september 2022 wordt verwacht, zal naar verluidt een grote verschuiving in het gamma betekenen. Net als de iPhone 12, de eerste die compatibel was met 5G, zou de iPhone 14 een aantal belangrijke wijzigingen kunnen introduceren.

  • Inkeping: het jaar 2022 zou wel eens synoniem kunnen staan voor de langverwachte verdwijning van de inkeping (de notch) van de iPhone. De inkeping, die al sinds de introductie in 2017 wordt gehekeld, zou worden vervangen door een gat in het scherm voor de camera – een oplossing die al lang door de concurrentie wordt toegepast. De TrueDepth-componenten die nodig zijn voor Face ID, de gezichtsherkenningstechnologie van Apple, zouden onder het scherm worden geplaatst.
  • De groothoekcamera aan de achterkant van de telefoon wordt naar verluidt vergroot van 12 megapixels tot 48 megapixels.
  • Vier modellen: Apple trekt naar verluidt de stekker uit het iPhone mini-model, na de rampzalige verkoop van de iPhone 12 mini. De firma uit Cupertino zou 4 modellen aan de man brengen: twee instapversies (iPhone 14 en 14 Max) en twee high-end (iPhone 14 Pro en 14 Pro Max), met slechts twee schermafmetingen (6,1 en 6,7 inch).

Wat betreft het al langer bestaande gerucht dat Touch ID een comeback zou maken, denkt de analist dat dit niet lang meer op zich zal laten wachten. De integratie van digitale herkenning onder het scherm heeft vertraging opgelopen. De komst van Touch ID 2.0 zou dus kunnen worden uitgesteld tot 2023.

Expert

Ming-Chi Kuo’s voorspellingen over de iPhone 14 zijn niets nieuws – we krijgen ze elk jaar – maar de gespecialiseerde analist is ervan overtuigd dat zijn voorspellingen voor 2022 kloppen. Of heeft hij het weer mis? Hoewel veel van zijn voorspellingen in het verleden juist waren, waardoor hij een erkend expert is geworden, was Ming-Chi Kuo ook al eens mis. Het is dus het beste om deze voorspellingen met een korreltje zout te nemen. Tussen nu en de lancering van de iPhone 14, logischerwijs gepland voor september 2022, moeten nieuwe geruchten de voorspellingen van de analisten ondersteunen of tegenspreken.

In zijn laatste nota aan beleggers beperkte de man zich niet tot de iPhone 14. Hij besprak ook andere smartphones die bij Apple in ontwikkeling zijn:

  • 3e generatie iPhone SE: Apple zou volgend jaar al een nieuwe betaalbare smartphone kunnen uitbrengen, amper twee jaar na de update van de populaire iPhone SE. Deze derde versie zou compatibel zijn met 5G. We kunnen ons natuurlijk voorstellen dat hij krachtiger zal zijn dan het 2020-model, aangezien hij op een nieuwere processor zal draaien.
  • Opvouwbare iPhone: naar verluidt zal het bedrijf uit Cupertino zich ook op de markt voor opvouwbare smartphones begeven, maar niet voor eind 2023 of 2024. Apple loopt op dit gebied ver achter op de concurrentie als gevolg van “minder vooruitgang bij de ontwikkeling dan verwacht”. De eerste opvouwbare iPhone zou een schermgrootte van 7,5 tot 8 inch kunnen hebben.

(NS, lb)

Lees ook:

Meer
Lees meer...