Elektrisch rijden? Kies dan ook voor een laadpas

Geschreven met branded content van Travelcard

Elektrisch rijden is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, de bijbehorende laadpalen ook niet. Het aantal locaties waar geladen kan worden stijgt per minuut en de snelheid van het laden neemt toe. Daardoor zijn er natuurlijk ook een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je gaat laden. Slim laden bespaart veel tijd, net als betaling met de laadpas een stuk handiger is bij het afrekenen. Deze pas is nog het beste te vergelijken met een creditcard. Het is net zo makkelijk, snel en veilig.

Universeel gebruik van de laadpas

In tegenstelling tot sommige tankkaarten, is de laadpas een universeel betaalmiddel. Dit betekent dat je bij laadstations, waar dan ook binnen Europa, met deze pas kunt afrekenen. Het is ook mogelijk de laadpaal bij je woning of bedrijf ermee te betalen. Het enige wat je hoeft te doen is je pas aanmelden bij de leverancier en je ontvangt maandelijks overzichtelijke facturen met gedetailleerde informatie over wanneer, waar en welk kenteken hoeveel geladen heeft, met een uitgesplitste BTW wat handig is wanneer de laadpas bijvoorbeeld niet particulier, maar zakelijk gebruikt wordt. Het is niet meer nodig allerlei declaraties van verschillende auto’s te verwerken en omdat ook de BTW uitgesplitst staat loop je nooit meer teruggaves van de Belastingdienst mis. 

Sneller laden

Het laden gaat steeds sneller. Ook bij snel laadstations kun je met de laadpas betalen. Je start en stopt het laadproces met de laadpas. Daarnaast is het goed te weten dat een lege accu sneller oplaadt dan een accu die bijvoorbeeld nog half vol is. Het is daarom slimmer onderweg wat vaker kleine beetjes te laden wanneer de accu bijna leeg blijkt en pas op de plek van bestemming de accu helemaal op te laden. Op die manier wordt de reistijd korter, want er gaat minder tijd verloren aan het laden van de accu onderweg en je vergroot tegelijkertijd de actieradius. Snelladen is overigens niet schadelijk voor de accu van de auto. Er wordt namelijk nooit meer vermogen geleverd dan de accu aankan. 

Handige en gebruiksvriendelijke laadpas app

Een slimme app, gekoppeld aan de laadpas, laat zien waar er laadstations zijn. Je kunt filteren op beschikbaarheid en laadsnelheid. Eindeloos rondjes rijden om een beschikbare laadpaal te vinden behoort daardoor tot het verleden. Met meer dan 250.000 laadpunten door heel Europa is het meest geschikte laadstation dan ook nooit ver weg. De app laat realtime zien waar beschikbaarheid is en wat de tarieven zijn die gehanteerd worden. Geen nare verrassingen achteraf dus, je weet van tevoren precies waar je aan toe bent.

Volledig ontzorgt onderweg

Op de laadpas kunnen verschillende extra opties gezet worden. De tol kan ermee betaald worden, vignetten, overtochten, tunnels, zelfs het wassen van de auto kan ermee afgerekend worden, handig wanneer je veel onderweg bent en niet altijd in een vuile auto wilt rondrijden. Zou je onderweg pech hebben en vervangend vervoer aangeboden krijgen, bijvoorbeeld een hybride auto of op vakantie liever een benzineauto meenemen, dan kun je met de laadpas zowel laden als tanken. De laadpas is een gebruiksvriendelijke betaalmethode voor onderweg: makkelijk, snel en veilig met overzichtelijke facturen achteraf, zonder vervelende verrassingen.

Meer
Lees meer...