De prijzen van containervervoer, zo ga jij er slim mee om!

Geschreven met branded content van carucontainers

De prijzen van containervervoer zijn de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Jarenlangs was containervervoer -en de prijzen daarvan- zeer voordelig en aantrekkelijk. De containers waren dan ook niet aan te slepen, van China tot Amerika, uit alle windstreken kwamen de containers onze kant op. De containerprijzen waren niet ontzettend laag, maar de inkoopkosten van de producten buiten Europa waren zó laag dat de containerprijzen hier wel tegenop wogen. Maar vandaag de dag is dit anders. De containerprijzen van bijvoorbeeld een opslagcontainer zijn flink gestegen en de prijzen van de producten ook. De rekensom of de zeecontainer transportkosten nog opwegen tegen de kosten van lokale inkoop? Dat wordt in dit artikel uitgelegd. 

Doe de rekensom

Wat voor veel bedrijven voorheen niet altijd een mogelijkheid was, maar wat vandaag de dag een slimme keuze is, is om een zeecontainer te kopen voor eigen gebruik. Vaak werden zeecontainers gehuurd, maar de actuele containerprijzen vanuit alle richtingen maar zeker ook vanuit China, laten zien dat het soms voordeliger is om zelf een container aan te schaffen. Of dit nu nieuw of tweedehands is, dat maakt niet heel veel uit. De prijzen om een container te kopen zijn namelijk de afgelopen jaren stabiel gebleken en het is een goede investering. 

Hiermee neem jij een deel van je eigen opslag en vervoer qua containers in eigen hand, zonder dat je afhankelijk bent van de containerprijzen van derden. Zoals gezegd is een tweedehands zeecontainer kopen ook een mogelijkheid vandaag de dag. Zeecontainers maar ook opslagcontainers zijn zo stevig gebleken, dat ze werkelijk jaren meekunnen zonder dat ze achteruit gaan qua kwaliteit. Een duurzame investering dus!

Geen vervoer nodig

Naast dat een container aangeschaft kan worden voor het transporteren van zaken, zijn ze ook uitermate geschikt voor alleen opslag. Een opslagcontainer is hier specifiek voor gemaakt. De vraag naar opslagcontainers is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Dit komt doordat de prijzen van vastgoed, en dus opslagruimte, ontzettend zijn gestegen. Een extra opslag in de vorm van een opslagcontainer is dan ook bij veel bedrijven welkom. 

Deze robuuste manier van opslaan vraagt niet meer dan een paar vierkante meter waar het geplaatst kan worden. Ze zijn verder zo stevig gebouwd, dat ze jarenlang dienst kunnen doen als extra opslag zonder dat er schade aan de inhoud ontstaat. Twijfel je of er wel of niet vervoerd moet worden? Ga dan voor een zeecontainer, deze heeft namelijk allebei de eigenschappen. Ze kunnen dienen als opslag maar ook als vervoersoptie. Deze containers zijn echter vaak wel net iets prijziger dan de opslagcontainers. 

Kortom, de prijzen van containervervoer zijn de afgelopen jaren om zeer uiteenlopende redenen verhoogd. Ook de productieprijzen van de producten die in de containers werden vervoerd zijn opgelopen. Mocht jouw bedrijf afhankelijk zijn van deze vorm van vervoer, investeer dan nu in eigen containervervoer. De prijzen van deze investering zijn stabiel gebleven en daarmee ben je niet afhankelijk van de wereldwijde schommelingen op dit terrein. Daarnaast doen ze ook nog uitstekend dienst als extra opslag, iets wat in tijden van hoge huurprijzen ook zeer welkom is!

Meer
Lees meer...