Donkere periode zorgt voor grotere vraag naar winterzon vakanties

Geschreven met branded content van Vakantiedeals.be

Na de zonnige, hete zomer volgde ook dit jaar enkele natte, sombere maanden die de herfst inluidden. Vele mensen zien dit met weemoed aan en denken terug aan de zomerzon. Touroperators kennen dit fenomeen al jaren en spelen hier handig op in met de winterzon vakanties.

Ook dit jaar zien we het fenomeen terugkeren, zeker na een periode van weinig zonneschijn.

Het idee om in de wintermaanden de zon op te zoeken is natuurlijk niet nieuw, maar het aantal bestemmingen en het aanbod groeit nog steeds.

Bestemmingen zoals de Canarische Eilanden zijn de voor de Belgen perfect: zachte zomerse temperaturen het hele jaar door en slechts op enkele uren vliegen. Zeker de eilanden Tenerife en Gran Canaria zijn absolute trekpleisters met een groot aanbod van hotels en resorts.

Lanzarote en Fuerteventura daarentegen, hebben dan weer een streepje voor qua natuurschoon: een ruw binnenland met uitgestrekte stranden aan de kustlijn.

Voor wie het allemaal nog luxueuzer kan en mag, is er altijd de stadsstaat Dubai, een van de Verenigde Arabische Emiraten. Hier kan je het hele jaar door genieten van luxe resorts, shopping, woestijn-activiteiten, zon en strand. 

Egypte en  het bloemeneiland Madeira blijven vaste waardes. En voor wie het iets verder mag zijn, zijn er natuurlijk ook de Kaapverdische Eilanden.

Als je het echt exotisch wil maken, kan je natuurlijk ook altijd vanuit Nederland op vakantie gaan naar Aruba, Bonaire of Curaçao gaan. Mooi weer gegarandeerd en men spreekt er zelfs Nederlands.

Vitamine D 

Wie zijn tekort aan vitamine D wil opkrikken, kan profiteren van de vele last minutes deals naar de winterzon. Zo kan je al een weekje naar de zon voor minder dan 500 euro per persoon. En met de energieprijzen in België verdien je nog een stukje terug door minder verwarming te gebruiken.

Het enige waar je op letten moet, is de periode van vertrek. Als die samenvalt met een schoolvakantie, kunnen de prijzen wel eens een stukje hoger liggen dan normaal. Dat is een kwestie van vraag en aanbod.

Maar de energie en levenslust die je opdoet op een winterzon vakantie, doet je smachten naar meer en geeft je moed om de winter in alle gezelligheid verder te zetten.

Meer
Lees meer...