Profiteer optimaal van de grote kortingsdagen

Geschreven met branded content van VidaXL

Met de opkomst van online winkelen en de toegenomen globalisatie, waaieren ook traditionele kortingsacties uit over de hele wereld. Bekende fenomenen uit de Verenigde Staten, zoals Black Friday en Cyber Monday hebben nu ook definitief voet in de aarde gekregen in België. Weet je wel dat je wilt profiteren van leuke acties, maar weet je ook niet zo goed wat deze dagen inhouden? Hier lees je meer over wat er bij deze gelegenheden specifiek online in België gebeurt. Uiteraard volgen er ook tips om optimaal te profiteren van leuke acties, in het bijzonder als het gaat om de aanschaf van nieuwe kantoormeubelen of accessoires.  

Welke internationale kortingsdagen kennen we? 

Laten we je allereerst voorstellen aan de mogelijkheden van Black Friday. Dit is een internationale kortingsdag die online en offline gevierd wordt. Het is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt standaard op de vierde vrijdag van de maand gevierd, de dag na Thanksgiving. Traditioneel wordt het dan gezien als de opening van het Kerstseizoen en veel Amerikanen hebben op die dag vrij van hun werk. In de fysieke winkels in het land kan echte chaos ontstaan en de ondernemingen zijn meestal langer open. Er zijn wilde verhalen bekend over ellenlange rijen en mensen die gewoon onder voet worden gelopen. 

Je kunt er ook voor kiezen om je slag te slaan tijdens Cyber Monday. Die kortingsdag vindt weer een aantal dagen later plaats, te weten op de maandag na Black Friday. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de kortingen hier uitsluitend online beschikbaar. Ideaal voor Belgische gebruikers, want daarmee profiteer je wereldwijd van acties. in Amerika wordt er overigens vaak extreem gestunt, iets wat bij ons niet snel zal gebeuren. Daar kunnen er producten met wel 75% korting verkocht worden. 

Optimaal profiteren van online korting

Hoe zorg jij er nu voor dat je zo goed mogelijk profiteert van die leuke aanbiedingen en andere kortingsacties, zonder dat je uiteindelijk toch te veel betaalt of met producten thuis komt die je eigenlijk niet nodig hebt? Dit zijn onze vier belangrijkste tips: 

  • Voorbereiden en plannen. De beste webshops informeren jou vooraf over de aanbiedingen die zij zullen publiceren op de actiedagen. Maak dus een soort van planning en bereken vooraf door hoeveel korting je daadwerkelijk krijgt. Zo kom je er achter waar je echt het goedkoopste af bent en hoef je op de dag zelf alleen maar de juiste bestellingen te plaatsen en te wachten tot de pakketjes op de deurmat verschijnen.
  • Geen overhaaste beslissingen nemen. Hoewel de genoemde aanbiedingen van origine maar een dag duurde, kun je nu soms langer profiteren van acties. Even goed blijft het belangrijk om niet al te snel beslissingen te nemen. Uiteindelijk blijft het zonde van het geld als je snel iets koopt wat later toch niet helemaal aan de verwachtingen blijkt te voldoen.
  • Sociale media gebruiken.  Houd naast de webshop zelf, ook de sociale media in de gaten. Op Facebook en Instagram komen bij de beste webshops de hele dag door nieuwe acties online. Zorg dus dat je jouw favoriete bedrijf van te voren alvast liked of volgt. Als je de mogelijkheid hebt om je aan te melden voor een digitale nieuwsbrief, dan wil je dat zeker doen. Die is vrijwel altijd gratis en je wilt je mailbox dan ook in de gaten houden op de kortingsdagen zelf.
  • Koop bij betrouwbare winkels. Al lijkt een aanbieding nog zo aantrekkelijk, plaats echt alleen maar een bestelling bij een betrouwbare webshop. Controleer het keurmerk en neem bij voorkeur toch even contact op met de klantenservice. Lees online recensies. Hier kun je je natuurlijk ook op voorbereiden. Dit vormt een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk ontvangt wat je bestelt hebt.

Leuke kortingen bij vidaXL

Hierboven hebben we je voorgesteld aan twee beroemde internationale kortingsdagen die ook in België voet aan de grond hebben gekregen en die voor leuke besparingen zorgen.  Zowel grote als kleine winkels in ons land doen er inmiddels enthousiast aan mee. Met onze tips zorg jij dat je optimaal profiteert van de leuke acties, onder andere door een goede voorbereiding en door uitsluitend te bestellen bij een betrouwbare webshop.

vidaXL doet als webshop ook graag mee aan deze acties. Gedurende de hele dag komen er verschillende aanbiedingen en updates voorbij en je weet vaak al ruim van tevoren wat er gaat gebeuren. Zorg daarom dat je deze online winkel op de kortingsdagen zelf niet overslaat. Hier profiteer je daarbij ook van een goede kwaliteit, want VidaXL heeft in korte tijd een uitstekende reputatie weten op te bouwen in België. 

Meer
Lees meer...